Vamman sattuessa hoitoon viivyttelemättä – turhia käyntejä ei ole

"Kun hoito päästään aloittamaan oikeaan aikaan, paraneminen edistyy usein sujuvammin. On turhaa joutua harmittelemaan, että miksi ihmeessä en mennyt ajoissa tutkimuksiin", kirjoittaa ortopedi, ylilääkäri Tatu Mäkinen.

Työn tai vapaa-ajan tapaturmat eivät katso aikaa ja paikkaa. Kun oikea diagnoosi päästään tekemään ripeästi, vältytään pitkittyneeltä toipumiselta ja tarpeettomilta kivuilta. Sama sääntö pätee myös moniin hitaammin kehittyviin ortopedisiin vaivoihin. Kun hoito päästään aloittamaan oikeaan aikaan, paraneminen edistyy usein sujuvammin. On turhaa joutua harmittelemaan, että miksi ihmeessä en mennyt ajoissa tutkimuksiin.

Asiakkaillemme on saatavilla eri ortopedian ammattilaisten osaamista lääkäreistä fysioterapeutteihin. Jokaisella ammattilaisella on omat erikoistumisalueensa: ylä- ja alaraajojen asiantuntijat, lonkkiin, polviin, rasitusvaivoihin ja nivelrikkoihin erikoistuneet ammattilaiset. Uskomme vahvasti siihen, että palvelujemme laatu paranee, kun osaajat ovat erikoistuneet mahdollisimman pitkälle.

Pihlajalinna kehittää jatkuvasti päivystystoimintaansa ja palvelut tulevat ulottumaan ortopedian ohella muillekin alueille. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden saada helposti ja nopeasti päivystysaikaan apua vaivoihinsa – ilman pitkää odottamista.

Erityisesti vakuutusyhtiökumppanimme arvostavat, että tarjoamme laajemmat palvelut saman katon alla. Vakuutusyhtiöt ovat meille tärkeitä kumppaneita ja hoidamme kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita. Vakuutetuilla itsellään on mahdollisuus valita, mihin hoitopisteeseen he haluavat hakeutua.

Saumattomasti tutkimuksesta hoitoon

Jokainen potilastapaus hoidetaan Pihlajalinnassa yksilöllisesti ja esimerkiksi jokainen tapaturma hoidetaan aina vamman vakavuuden vaatimalla nopeudella. Joidenkin vammojen kohdalla on tarpeen seurata tilannetta ja arvioida leikkauksen tai muun hoidon tarve akuutin vaiheen jälkeen. Kaiken lähtökohtana on potilaan mahdollisimman nopea toipuminen.

Pihlajalinnan hoitopolku noudattaa selkeää reittiä. Vastaanotolla hoitava lääkäri tekee hoitosuunnitelman tutkimuksista kuntoutukseen saakka. Olemme saaneet hoitopoluistamme lupaavia tuloksia esimerkiksi tekonivelleikkausten kohdalla: vuodeosastoajat ovat lyhentyneet merkittävästi ja valtaosa potilaista pystyy kotiutumaan turvallisesti pääsääntöisesti leikkauksen jälkeisenä päivänä.

Samanlaista kehitystä on saatu aikaan työtapaturmien ja urheiluvammojen hoidoissa. Pyrimme ripeästi selvittämään tilanteen ja aloittamaan hoidot.

Niin työntekijöillä kuin urheilijoilla on tärkeää päästä nopeasti kuntoon ja takaisin tavalliseen arkeen. Kuntoutuksella on usein ratkaiseva rooli ja fysioterapia liikeharjoituksineen on olennainen osa hoitopolkua. Myös leikkausmenetelmien kehittymisellä ja kivun hoidon uusilla muodoilla on vaikutusta toipumisen nopeutumiseen. Onnistumistamme seuraamme sairauslomapäivien pituuden perusteella.

Kun potilas tulee meille hoitoon, otamme hänestä täyden kopin. Meille potilastyytyväisyys ei ole vain sanoja – se on tekoja potilaan parhaaksi koko hoitojakson ajan.

Tatu Mäkinen
Ortopedi, ylilääkäri
Pihlajalinna

Voit varata ajan asiantuntijalle erikoistumisalueen mukaan

Lue myös