Pihlajalinna julkisen sektorin kumppanina

Me Pihlajalinnassa uskomme, että yksityisten palveluntuottajien ja julkisen sektorin hyvällä yhteistyöllä voidaan turvata monipuoliset ja vaikuttavat sote-lähipalvelut kaikille suomalaisille.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Tarjoamme julkiselle sektorille monipuolisia ja innovatiivisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. Tuotamme esimerkiksi perus- ja erikoissairaanhoidon palveluita sekä sosiaali- ja hoivapalveluita. Pihlajalinnan luomasta yhteisyritysmallista on tullut vaikuttava käytäntö hyvinvointialueiden sote-ulkoistuksissa.

Hyvinvointialueiden sote-kulut on saatu hallintaan, lähipalvelut ovat monipuolistuneet ja henkilöstön ja asiakkaiden tyytyväisyys on parantunut. Pihlajalinnan toiminnassa kunta on aidosti kumppani, ei vain tilaaja. Kuntien elinvoimaisuus on vahvistunut yhteisyrityksen ansiosta, ja kumppaninamme kunnat ovat ottaneet muita aikaisemmin digiloikan sosiaali- ja terveyspalveluissaan. Kuntien kiinteistöhuoliin Pihlajalinna-kumppanuus on kotimainen ratkaisu.

Pihlajalinnan malli

Pihlajalinnan mallissa Pihlajalinna perustaa hyvinvointialueen kanssa yrityksen, josta Pihlajalinna omistaa enemmistöosuuden ja hyvinvointialue jäljelle jäävän osan. Näin yritys on yksityinen, mutta hyvinvointialue on vahvasti mukana päätöksenteossa.

Malli tuo yhteiskunnalle hyvää monta eri kautta. Kun yhteinen yritys tuottaa voittoa, osa siitä kiertää verotuottoina takaisin paikalliselle yhteisölle. Kunta saa myös suoraan oman osuutensa voitosta ja voi käyttää rahat haluamiinsa kohteisiin. Lisäksi yhteisyhtiön toiminnan hinta kunnalle on matalampi kuin aiemman puhtaasti julkisen toiminnan.
Pihlajalinnan malli

Kysy Pihlajalinnan palveluista julkiselle sektorille

Julkisen myynnin yhteystiedot

Pihlajalinnan yhteisyritykset

Jämsän Terveys
Jämsän kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut

Jokilaakson Terveys
Jokilaakson sairaala, Jämsä

Kolmostien Terveys
Parkanon ja Kihniön sosiaali- ja terveyspalvelut

Kuusiolinna Terveys
Kuusiokuntien (Alavus, Kuortane ja Ähtäri) ja Soinin sosiaali- ja terveyspalvelut

Mäntänvuoren Terveys
Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen sosiaali- ja terveyspalvelut

Laihian Hyvinvointi
Laihian ikäihmisten ja kehitysvammaisten asumispalvelut

Selkämeren Terveys