Anna Mari Mäkelä — Pihlajalinna

Anna Mari Mäkelä

Puheterapeutti

Puheterapeutti tutkii, hoitaa ja kuntouttaa puhe- ja kommunikaatiohäiriöisiä asiakkaita.

Olen erikoistunut suun-kasvojen alueen myofunktionaaliseen terapiaan v. 2014 alkaen, ja Pihlajalinnassa hoidan kaikenikäisten asiakkaiden myofunktionaalisia pulmia.  

Myofunktionaalinen terapia on moniammatillista tiimityötä, joka tähtää suun-kasvojen alueen rakenteiden ja toimintojen terveen kehityksen mahdollistamiseen sekä häiriötilojen korjaamiseen. Terapian tarve näyttäytyy usein epämääräisenä oirehtimisena, selvimmin esimerkiksi artikulaatiovirheinä, päivä- ja / tai yöaikaisena suuhengityksenä, purentavirheinä, leukanivelen toimintahäiriöinä sekä imeväisikäisillä imemisen ja myöhemmällä iällä syömisen pulmina, 

Tutkimuskäynnillä selvitän suun-kasvojen alueen lihastoimintojen lisäksi epätasapainon taustalla mahdollisesti olevia tekijöitä kuten kireä huuli- tai kielijänne ja / tai kehon kireydet. Tarvittaessa ohjaan sinut muille asiantuntijoille näiden hoitamiseksi. Esimerkiksi korva-nenä-kurkkutautien erikoislääkärin tutkimus on tarpeen suuhengityksen syiden selvittämiseksi, kielen rajoittuneen liikelaajuuden taustalla voi kielijänteen lisäksi olla kireyksiä muualla kehossa, ja terveen nenähengityksen mahdollistamiseksi myös purennan hoito voi olla tarpeen. 

Myofunktionaalisen terapian harjoitteet ovat suun-kasvojen alueen lihasharjoitteita. Kompensatoristen toimintojen purkaminen, huulion ja kielen liikkuvuuden ja voiman lisääminen sekä  kielen lepoasennon vakiinnuttaminen suulakeen ja nenähengityksen palauttaminen ovat tärkeitä terapian aiheita. Terapiaan sisältyy tarvittaessa myös manuaalista käsittelyä. Edistyminen perustuu omatoimiseen päivittäiseen harjoitteluun. 

Myofunktionaalinen terapia on erityisen tärkeeä kielijänteen vapauttamisen yhteydessä, ja harjoitteet tulee aloittaa jo samana päivänä toimenpiteen jälkeen. Harjoitteluohjeet kannattaakin käydä hakemassa jo ennen toimenpidettä. 

Ennen 1. käyntiä huomioi, hengitätkö hereillä ollessasi ja syvän unen aikaan nenän vai suun kautta (pyydä esim. perheenjäsentä tarkistamaan hengityksesi aamuyöllä). Erikoistumisalat ja tehtävät:

Puheterapeutti

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Vastaanottokäynnin hinta yksityisasiakkaille:

Vastaanottokäynti, 60 min: 180 euroa

Ensikäynti aina 60 min. Jatkokäynnit sovitusti.

Hintoihin lisätään toimistomaksu sekä mahdolliset tutkimus- ja toimenpidemaksut.

Kielitaito:
suomi, ruotsi, englanti
Toimipisteet:

Pihlajalinna Hämeenlinna

Raatihuoneenkatu 10, 13100 Hämeenlinna