Pekka Vartiainen, Lääketieteen ja kirurgian tohtori — Pihlajalinna

Pekka Vartiainen

Lastenlääkäri

Lastenlääkäri eli pediatri palvelevat lasten ja nuorten sekä äkillisissä että pitempiaikaista hoitoa vaativissa sairastumistapauksissa.

Lääketieteen ja kirurgian tohtori

Olen lastentauteihin erikoistuva lääkäri sekä lääketieteen ja kirurgian tohtori, valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi 2018 ja väitellyt 2019 Helsingin yliopistosta. Pihlajalinnan lisäksi toimin lääkärinä Lasten Kipukeskuksessa, Uudessa Lastensairaalassa. Aiemmin olen toiminut lastentautien erikoistuvana lääkärinä kahdessa sairaalassa. Olen tehnyt lastentautien päivystystyötä säännöllisesti vuodesta 2018 alkaen.

Kliinisen työn lisäksi teen tieteellistä tutkimusta Helsingin Yliopistossa pikkulasten vakavasta RSV-infektiosta ja sen riskitekijöistä. Lasten infektiosairaudet ovat erityisen kiinnostukseni kohteena, ja seuraan alan kirjallisuutta.

Tavoitteeni on, että lääkärikäynti olisi turvallinen ja miellyttävä kokemus lapselle sekä perheelle. Panostan siihen, että hoitopäätökset tehdään yhdessä potilaan sekä perheen kanssa, parhaaseen tieteelliseen tietoon perustuen. Lapsen huomiointi ja kohtaaminen on minulle tärkeää. Olen myös kahden pojan isä.

Jos mahdollista, kerro aikaa varatessasi tulosyy: mistä vaivasta on kyse, ja kuinka pitkään on jatkunut. Tämä auttaa minua valmistautumaan vastaanottoon ja parantaa hoidon laatua. Tervetuloa vastaanotolle!

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Lastentauteihin erikoistuva lääkäri

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Kielitaito:
suomi, englanti
Toimipisteet:

Pihlajalinna Dextra Munkkivuori

Raumantie 1 a, 00350 Helsinki