Venähdys, nyrjähdys, murtuma – liukkailla keleillä sattuu

Talvi ei yllätä vain autoilijoita, vaan myös jalankulkijoille sattuu ja tapahtuu liukkailla keleillä. Kun pitävät talvikengät ovat vielä varastossa eikä mieli ole tottunut varomaan lumipeitteen alla piilevää mustaa jäätä, voi nilkka nyrjähtää, ranne murtua tai pääkin ottaa osumaa. Pihlajalinnan ortopedit ja tapaturmapäivystykset auttavat!

Voit varata ajan ortopedille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarauksessa joka päivä ympäri vuorokauden.

Liukastumistapaturmia hoidetaan myös tapaturmapäivystyksissämme Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa, Turussa ja Oulussa. Kaikissa tapaturmapäivystyksissä hoidetaan myös lapsia. Katso tarkemmat tiedot Pihlajalinnan tapaturmapäivystyksistä.

Mitä liukastumisvammat ovat?

Liukastumisvammoja syntyy tyypillisesti kaatumisen yhteydessä. Ne onneksi harvoin aiheuttavat vakavia vammoja, mutta voivat välillä tarvita jopa leikkaushoitoa.

Tavallisimpia liukastumisvammoja ovat

  • yläraajavammat kuten ranteen ja olkapään venähdykset ja murtumat
  • alaraajavammat kuten polven ja nilkan venähdykset, murtumat ja sijoiltaanmenot
  • rintakehään kohdistuvat vammat kuten kylkiluiden murtumat
  • päähän kohdistuneet vammat.

Kivuliaat liukastumisvammat kannattaa arvioida heti tapaturmapäivystyksessä

Liukastumisvammoja hoitavat ensisijaisesti ortopedit eli tuki- ja liikuntaelinvaivojen ja tapaturmien leikkaushoitoon erikoistuneet lääkärit. Pihlajalinnan tapaturmapäivystyksissä on aina paikalla ortopediaan erikoistunut lääkäri, jonka avulla saat vaivaasi nopeasti oikean diagnoosin ja hoidon.

Lievien liukastumisvammojen ensihoidoksi riittää kotona kipulääkitys, vammakohdan tukeminen siteellä, lyhytaikainen kylmähoito ja kohoasento. Vammojen tarkemman diagnoosin saamiseksi ja hoidon toteuttamiseksi tapaturmapäivystäjän arvio on paikallaan.

Tapaturmapäivystyksessä on monipuolinen palveluntarjonta

Pihlajalinnan tapaturmapäivystyksissä auttaa ammattitaitoinen henkilökunta, johon kuuluu yhden tai useamman päivystävän ortopedin lisäksi muun muassa sairaanhoitajia, haavahoitajia ja kipsareita.

Saat monipuolisten kuvantamis- ja laboratoriopalveluiden tulokset tietoosi usein jo vastaanottokäynnin yhteydessä. Tapaturmapäivystyksestä sinut ohjataan tarvittaessa nopeasti leikkaukseen ja juuri vammaasi sopivaan kuntoutukseen.

Pihlajalinnan ortopedit ovat tottuneita hoitamaan niin huippu-urheilijoita kuin tavallisia liukastelijoitakin. Voit siis päästä tapaturman jälkeen saman lääkärin käsiin, joka on paikannut myös loukkaantuneen suosikkipelaajasi!

Olemme apunasi hoitopolkusi alusta loppuun

hoitopolku uusi
Näin yksilöllisesti suunniteltu hoitopolkusi voi edetä.

Ortopedin vastaanotolle voit varata ajan verkkoajanvarauksesta. Tapaturmapäivystykseemme voit saapua joko ajanvarauksella tai ilman toimipisteestä riippuen. Katso tarkemmat tiedot Pihlajalinnan tapaturmapäivystyksestä.

Muut tuki- ja liikuntaelinsairauksien asiantuntijapalvelumme:

Lue myös