Henkilötietojesi käsittely

Pihlajalinna-konsernissa kunnioitamme asiakkaiden, potilaiden, kumppaneiden ja työntekijöiden yksityisyyttä. Noudatamme erityistä huolellisuutta, kun käsittelemme henkilötietojasi. Voit tutustua tarkemmin Pihlajalinna-konsernin tietosuoja- ja tietoturvapolitiikkaan.

Tarkastele omia potilastietojasi verkossa

Oma Pihlajalinna -palvelumme kertoo sinulle monia asioita omasta terveydestäsi. Näet palvelussa omat tietosi sekä asiointihistoriaasi ja voit myös muokata tietosuojaan liittyviä suostumuksiasi. Voit helposti tarkastella reseptejäsi ja tutkimustuloksiasi. Kehitämme palvelua jatkuvasti.

Oma Pihlajalinna -palvelussa voit tarkastella omia terveystietojasi Pihlajalinnan tuottamista palveluista. Oma Pihlajalinna -palvelussa ei anneta hoitosuosituksia, vaan näytetään annettuun hoitoon liittyviä lausuntoja, määrättyjä lääkkeitä sekä sairauslomia. Palvelu ei sisällä kaikkia asiakas- ja potilasrekisteriin tallennettuja tietoja.

Voit tarkastella omia terveystietojasi myös Pihlajalinna-mobiilisovelluksen avulla.

Tiesithän, että voit nähdä omat potilaskertomusmerkintäsi myös Omakannasta?

Pihlajalinna kuuluu Potilastiedon arkistoon, joka on osa Kansallista Terveysarkistoa (Kanta). Pihlajalinna tallentaa pääsääntöisesti keskeiset potilaskertomusmerkinnät ja laboratoriovastaukset arkistoon. Voit nähdä omat potilaskertomusmerkintäsi Omakannasta ja tarvittaessa tulostaa ne omaan käyttöösi.

Tarvitsetko tietojasi asioidessasi toisessa hoitolaitoksessa?

Omakannassa voit hallinnoida suostumuksiasi siihen, ovatko Potilastiedon arkistoon tallennetut tietosi käytettävissä hoitoasi varten terveydenhuollon eri palvelunantajien välillä. Tietoja voivat tällöin katsoa hoitoosi osallistuvat henkilöt sellaisilla terveydenhuollon palveluntarjoajilla, joilla on käytössään Potilastiedon arkisto. Suostumuksen antaminen on helpoin tapa saada Pihlajalinnassa kirjatut potilaskertomusmerkintäsi muiden hoitoosi osallistuvien katsottavaksi. Jollet halua antaa suostumusta, voit myös ottaa hoitokäynnille mukaan Omakannasta tulostamasi tiedot.

Pyyntöjen esittäminen

Jos et löytänyt etsimiäsi potilastietoja Oma Pihlajalinnasta tai Omakannasta tai sinulla on muu pyyntö henkilötietojesi suhteen, katso alta ohjeet pyyntöjen esittämiseen. Tietosuojalainsäädännön mukaisesti sinulla on oikeus pyytää jäljennös omista henkilötiedoistasi. Tietyissä tilanteissa sinulla on myös oikeus pyytää tiettyjen tietojen oikaisua tai poistoa. Huomaathan kuitenkin, että jos kyse on potilastiedoista, potilastietojen säilyttäminen on Suomessa kaikkien terveydenhoitolaitosten lakisääteinen velvollisuus. Potilastietojen osalta sinulla on myös oikeus pyytää lokitiedot, joista näet, kuka potilastietojasi on katsonut.

Täytä pyyntöäsi koskeva lomake, ja tuo se henkilökohtaisesti Pihlajalinnan toimipisteen asiakaspalveluun täytettynä ja tulostettuna. Lomakkeita on myös saatavilla toimipisteissä.

  1. Jotta voimme olla varmoja, etteivät henkilötietosi joudu vääriin käsiin eikä niitä käsitellä tai muuteta väärin perustein, varmistamme henkilöllisyytesi kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta esittäessäsi pyynnön.
  2. Tarkastuspyynnöissä tiedot toimitetaan sinulle pyyntöä esittäessä sovitulla tavalla: salatulla sähköpostilla, kirjeellä tai paperitulosteena toimipisteestä. Jos valitsit toimitustavaksi noudon toimipisteestä, asiakaspalvelumme ilmoittaa sinulle, kun kerätyt tiedot ovat valmiit ja voit noutaa ne Pihlajalinnan toimipisteestä esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Lomakkeessa tulee määritellä, mihin Pihlajalinna-konsernin henkilötietorekisteriin pyyntösi kohdistuu, jotta käsittelemme juuri oikeita, haluamasi tietoja. Apua tähän löydät Tietosuojaselosteet-sivulta.

Tietosuojaselosteet

Pihlajalinnan velvollisuus on kertoa avoimesti, selkeästi ja ymmärrettävästi, kuinka käsittelemme henkilötietojasi.

Yhteen liittyvät, samaan käyttötarkoitukseen käsitellyt henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin. Henkilörekisterin tietosuojaselosteessa kuvataan mm. kunkin tällaisen rekisterin yhteydessä käsiteltävät henkilötiedot, niiden käyttötarkoitukset ja tietojen suojaaminen. Tästä osiosta löydät Pihlajalinna-konsernin keskeisimpien potilas- ja asiakasrekisterien tietosuojaselosteet. Osalla konsernimme yrityksistä on omat verkkosivut, joilta löydät lisätietoa kyseisen yrityksen henkilörekistereistä tai voit kysyä neuvoa yrityksen toimipisteestä.

Pihlajalinna vastaa potilastiedoista muodostuvasta yhteisrekisteristä, joka on itsenäisinä rekisterinpitäjinä toimivien eri toimintayksiköiden ja itsenäisten ammatinharjoittajien yhteiskäytössä. Kun olet tullut Pihlajalinnan potilaaksi yksityisasiakkaana tai työterveyshuollon asiakkaana, sinulta on pyydetty suostumus tallentaa potilastietosi tähän yhteisrekisteriin. Kohdistamalla tietojesi tarkastuspyynnön yhteisrekisteriin, sinulle kerätään potilastiedot kaikista siihen kuuluvista yrityksistä, joissa olet ollut hoidettavana.

Osa Pihlajalinna-konsernin yrityksistä, esimerkiksi hammasklinikat, käsittelevät potilastietoja omissa tietojärjestelmissään. Tarkastaaksesi tällaisten yritysten sinusta käsittelemät henkilötiedot, kohdista pyyntö yrityksen omaan rekisteriin. Toimi näin myös, jos et ole antanut suostumustasi tietojesi tallennukseen yhteisrekisteriin.

Yhteisrekisteriin kuuluvien yritysten potilasrekisterien tietosuojaseloste:

Seuraavat Pihlajalinna-konsernin yritykset tallentavat potilastiedot yhteisrekisteriin (potilaan suostumuksella): Pihlajalinna Terveys Oy, Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy, Lääkäriasema DokTori Oy, Kompassi lääkärikeskus Oy, Pihlajalinna Oulu Oy, Pihlajalinna Seinäjoki Oy, Pihlajalinna Turku Oy, Pihlajalinna Madetojanpuisto Oy, Salon Lääkintälaboratorio Oy, Someron Lääkäriasema Oy, Pihlajalinna Tampere Oy.

Muiden potilasrekisterien tietosuojaselosteet:

Muut Pihlajalinna-konsernin tietosuojaselosteet:

Pidätämme oikeuden päivittää tietosuojaselosteita tarvittaessa. Tietosuojaselosteisiin tehtävistä olennaisista muutoksista voidaan tiedottaa esimerkiksi sivustomme Ajankohtaista-osiossa.

Pihlajalinnan potilastietorekistereihin tallennetaan yksityisasiakkaan tai työterveyshuollon asiakkaan potilastiedot. Jos Pihlajalinna on asuinkuntasi terveydenhuollon palveluntarjoaja, kuntasi on potilastietorekisterin vastuullinen rekisterinpitäjä. Saat lisätietoja kunnan henkilörekistereistä ja potilastietojesi käsittelystä kunnalta.