Tietosuojaselosteet

Pihlajalinnan velvollisuus on kertoa avoimesti, selkeästi ja ymmärrettävästi, kuinka käsittelemme henkilötietojasi.

Yhteen liittyvät, samaan käyttötarkoitukseen käsitellyt henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin. Henkilörekisterin tietosuojaselosteessa kuvataan mm. kunkin tällaisen rekisterin yhteydessä käsiteltävät henkilötiedot, niiden käyttötarkoitukset ja tietojen suojaaminen. Tästä osiosta löydät Pihlajalinna-konsernin keskeisimpien potilas- ja asiakasrekisterien tietosuojaselosteet. Osalla konsernimme yrityksistä on omat verkkosivut, joilta löydät lisätietoa kyseisen yrityksen henkilörekistereistä tai voit kysyä neuvoa yrityksen toimipisteestä.

Pihlajalinna vastaa potilastiedoista muodostuvasta yhteisrekisteristä, joka on itsenäisinä rekisterinpitäjinä toimivien eri toimintayksiköiden ja itsenäisten ammatinharjoittajien yhteiskäytössä. Kun olet tullut Pihlajalinnan potilaaksi yksityisasiakkaana tai työterveyshuollon asiakkaana, sinulta on pyydetty suostumus tallentaa potilastietosi tähän yhteisrekisteriin. Kohdistamalla tietojesi tarkastuspyynnön yhteisrekisteriin, sinulle kerätään potilastiedot kaikista siihen kuuluvista yrityksistä, joissa olet ollut hoidettavana.

Osa Pihlajalinna-konsernin yrityksistä, esimerkiksi hammasklinikat, käsittelevät potilastietoja omissa tietojärjestelmissään. Tarkastaaksesi tällaisten yritysten sinusta käsittelemät henkilötiedot, kohdista pyyntö yrityksen omaan rekisteriin. Toimi näin myös, jos et ole antanut suostumustasi tietojesi tallennukseen yhteisrekisteriin.

Yhteisrekisteriin kuuluvien yritysten potilasrekisterien tietosuojaseloste: Potilastietorekisterin tietosuojaseloste

Seuraavat Pihlajalinna-konsernin yritykset tallentavat potilastiedot yhteisrekisteriin (potilaan suostumuksella): Pihlajalinna Terveys Oy, Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy, Lääkäriasema DokTori Oy, Kompassi lääkärikeskus Oy, Linnan Klinikka Oy, Pihlajalinna Ikioma Oy, Pihlajalinna Kainuu Oy ja Pihlajalinna Seppälääkärit Oy.

Muiden potilasrekisterien tietosuojaselosteet:

Muut Pihlajalinna-konsernin tietosuojaselosteet:

Pidätämme oikeuden päivittää tietosuojaselosteita tarvittaessa. Tietosuojaselosteisiin tehtävistä olennaisista muutoksista voidaan tiedottaa esimerkiksi sivustomme Ajankohtaista-osiossa.

Pihlajalinnan potilastietorekistereihin tallennetaan yksityisasiakkaan tai työterveyshuollon asiakkaan potilastiedot. Jos Pihlajalinna on asuinkuntasi terveydenhuollon palveluntarjoaja, kuntasi on potilastietorekisterin vastuullinen rekisterinpitäjä. Saat lisätietoja kunnan henkilörekistereistä ja potilastietojesi käsittelystä kunnalta.