Potilasasiakirjojen pyynnöt

Tarkastele omia potilastietojasi verkossa

OmaPihlajalinna-palvelumme kertoo sinulle monia asioita omasta terveydestäsi. Näet palvelussa omat tietosi sekä asiointihistoriaasi ja voit myös muokata tietosuojaan liittyviä suostumuksiasi. Voit helposti tarkastella reseptejäsi ja tutkimustuloksiasi. Kehitämme palvelua jatkuvasti.

OmaPihlajalinna-palvelussa voit tarkastella omia terveystietojasi Pihlajalinnan tuottamista palveluista. OmaPihlajalinna-palvelussa ei anneta hoitosuosituksia, vaan näytetään annettuun hoitoon liittyviä lausuntoja, määrättyjä lääkkeitä sekä sairauslomia. Palvelu ei sisällä kaikkia asiakas- ja potilasrekisteriin tallennettuja tietoja.

Voit tarkastella omia terveystietojasi myös Pihlajalinna Terveyssovelluksen avulla.

Tiesithän, että voit nähdä omat potilaskertomusmerkintäsi myös Omakannasta?

Pihlajalinna kuuluu Potilastiedon arkistoon, joka on osa Kansallista Terveysarkistoa (Kanta). Pihlajalinna tallentaa pääsääntöisesti keskeiset potilaskertomusmerkinnät ja laboratoriovastaukset arkistoon. Voit nähdä omat potilaskertomusmerkintäsi Omakannasta ja tarvittaessa tulostaa ne omaan käyttöösi.

Tarvitsetko tietojasi asioidessasi toisessa hoitolaitoksessa?

Omakannassa voit hallinnoida suostumuksiasi siihen, ovatko Potilastiedon arkistoon tallennetut tietosi käytettävissä hoitoasi varten terveydenhuollon eri palvelunantajien välillä. Tietoja voivat tällöin katsoa hoitoosi osallistuvat henkilöt sellaisilla terveydenhuollon palveluntarjoajilla, joilla on käytössään Potilastiedon arkisto. Suostumuksen antaminen on helpoin tapa saada Pihlajalinnassa kirjatut potilaskertomusmerkintäsi muiden hoitoosi osallistuvien katsottavaksi. Jollet halua antaa suostumusta, voit myös ottaa hoitokäynnille mukaan Omakannasta tulostamasi tiedot.

Pyyntöjen esittäminen

Mikäli et löytänyt etsimiäsi potilastietoja OmaPihlajalinnasta tai Omakannasta, voit esittää pyynnön potilastiedoistasi henkilökohtaisesti kirjallisella lomakkeella.

  1. Täytä pyyntöäsi koskeva lomake, ja tuo se henkilökohtaisesti täytettynä ja tulostettuna Pihlajalinnan toimipisteen asiakaspalveluun. Lomakkeita on myös saatavilla toimipisteissä.
  2. Jotta voimme olla varmoja, etteivät potilastietosi joudu vääriin käsiin, tarkistamme henkilöllisyytesi kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta esittäessäsi pyynnön.
  3. Tiedot toimitetaan sinulle pyyntöä esittäessä sovitulla tavalla.