Erityisasumispalvelut

Palvelua kehitysvammaisille autismikirjon henkilöille

Pihlajalinna Erityisasumispalvelut tarjoaa palvelu kehitysvammaisille autismikirjon henkilöille, joilla on käyttäytymisen ja elämänhallinnan haasteita. Tavoitteenamme on kehittää uudenlaisia asiakaslähtöisiä palvelumalleja, ja toimintamme keskiössä on asiakkaiden tasavertainen kohtelu. Erityisasumispalvelut tuottavat tehostettua palveluasumista Uniikki-yksiköissä.

Uniikki – tehostettua palveluasumista

Uniikki-yksiköt tarjoavat ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille ihmisille, joilla on vakavia käyttäytymisen säätelyn tai elämänhallinnan haasteita. Haasteet voivat johtua esimerkiksi autismikirjon oireyhtymästä tai mielenterveysongelmista.

Uniikissa asutaan soluasuntoa muistuttavassa 3–4 asukkaan kodissa, jossa jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on kylpyhuone. Yhteisiä tiloja jokaisessa kodissa on olohuone sekä pieni keittiö. Uniikki-asuminen sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka hyötyvät yhtenäisestä palvelukokonaisuudesta erillisen asumisen ja päivätoiminnan sijaan. Asuminen ja päivätoiminta muodostavat integroidun kokonaisuuden, jossa toiminta suunnitellaan asiakkaan vireystilan, mielenkiinnon kohteiden ja harjoiteltavien taitojen mukaan.

Toimintaa on tarvittaessa seitsemänä päivänä viikossa. Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma, jonka toteutumista seurataan aktiivisesti ja päivitetään tarvittaessa. Arkea suunnitellaan yksilöllisesti ja asiakkaiden ohjelmaa muokataan tarvittaessa jokaisen mielialan, keskittymiskyvyn ja jaksamisen mukaan.

Uniikissa halutaan nähdä ihminen kehitysvamman ja autismin takana. Asiakkaita tuetaan omannäköiseen elämään, jossa jokaisen haaveet ja toiveet saavat näkyä ja kuulua.

Uniikki-yksikkömme sijaitsevat Hämeenlinnassa, Riihimäellä sekä Lohjalla. Tutustu yksiköihimme klikkaamalla paikkakuntia!

Löydät meidät ja ajankohtaiset kuulumisemme myös Facebookista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

miina laru paivi vuorinen

Palvelujohtaja Päivi Vuorinen
p. 044 521 7501, [email protected]

Toimitusjohtaja Miina Laru
p. 046 9208 761, [email protected]