Milloin lapsen kanssa lääkäriin? Lastenlääkäri vastaa

Lapsiperheissä sairastellaan joskus tuskastuttavankin usein. Normaalit nuhakuumeet hoituvat yleensä levolla ja kipulääkkeillä, eivätkä vaadi lääkärikäyntiä. On kuitenkin olemassa tilanteita, joissa vastaanottoaikaa ei kannata lykätä.

Lue lisää

Tutustu Lasten Pihlajalinnan palveluihin

Lasten Pihlajalinna palvelee lapsia ja nuoria kaikissa terveyshuolissa. Meille on helppo tulla, oli vaiva mikä tahansa!

Lue lisää

Palvelemme kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita

Teemme sujuvaa yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa. Varmistamme, että henkilövakuutuksesi korvausasia etenee omaan vakuutusyhtiöösi viipymättä.

Lue lisää

Palautteita asiakkailtamme

"Lääkäri ja laboratoriotyöntekijä ottivat lapsipotilaan vastaan lämpimästi ja rohkaisten. He myös lähtivät hienosti mukaan lapsen hassutteluun! Henkilökunta oli oikein ystävällistä, ammattitaitoista sekä huumorintajuista."

"Aivan mahtava lääkärikäynti, pienen lapsen vastaanotto meni todella mukavasti! Lääkärillä oli aikaa näyttää pienelle potilaalle tarvikkeita ja välineitä ennen varsinaisia tutkimuksia. Kiitos siitä!"

"Ihana lastenlääkäri! Otti lapsen todella hienosti huomioon, unohtamatta meitä vanhempia. Hän oli rauhallinen, selkeä ja ystävällinen. Iso suositus hänelle!"

"Päivystyksessä ilman ajanvarausta meni alle tunti ja sieltä pääsimme suhteellisen nopeasti lääkärille. Sen jälkeen pääsimme saman tien labraan ja röntgeniin jonottamatta, mistä taas lääkärille melkein heti. Olimme reilussa tunnissa jo ulkona. Todella ihanaa, ettei tarvinnut kauempaa olla liikenteessä kuumeisen lapsen kanssa."

"Lääkäri huomioi lapsen erittäin hyvin! Olen todella tyytyväinen saamaamme hoitoon."

Jännittääkö pientä ihmistä lääkärissä käynti?

Teimme videoita, joita voitte katsoa yhdessä.
Korvaansa aristava orava
Flunssainen siili

Lasten Pihlajalinnasta apu pieniin ja suuriinkin vaivoihin

Lastenlääkärin etävastaanotolla hoituvat monet vaivat

Lastenlääkärin etävastaanotolla huoltaja voi vaivatta asioida alle 12-vuotiaan lapsen puolesta lähtemättä kipeän lapsen kanssa lääkärikeskukseen. Lastenlääkärin chat-palvelussa hoituvat monet vaivat silmätulehduksista iho-oireisiin.

Tutustu

Lapsen korvatulehdus hoituu nopeasti korvalääkärissä​

Välikorvatulehdus on pienillä lapsilla tyypillinen mutta ikävä vaiva, joka liittyy usein päiväkodeissa leviäviin infektiotauteihin. Lue, miten korvatulehdus todetaan ja miten sitä hoidetaan.

Lue lisää

Lasten Pihlajalinnassa hoidetaan pienimpiä monissa vaivoissa

Korvatulehdus

Välikorvantulehdus on tavallinen vaiva, joka kiusaa melkein kaikkia lapsia ennen kolmatta ikävuotta. Vanhemman voi olla vaikea tunnistaa tulehdusta, koska vasta noin 2–3-vuotias lapsi osaa kertoa siitä.

Lue lisää

Poskiontelotulehdus

Poskiontelotulehdus kehittyy tavallisimmin flunssan jälkitautina. Siihen liittyy muun muassa paksua nuhaa, kasvo- tai hammassärkyä ja arkuutta poskipäiden alueella.

Lue lisää

Enterorokko

Enterorokko aiheuttaa näppyjä ja rakkuloita etenkin suuhun, kämmeniin ja jalkoihin. Oireisiin kuuluu myös kurkkukipu ja kuume. Vaaraton tauti paranee yleensä itsestään noin viikossa.

Lue lisää

Lasten ihotaudit

Erilaiset ihotaudit ovat lapsuusiässä yleisiä. Ihotaudit voivat johtua perimästä, ihon perusrakenteesta, allergioista tai infektioista.

Lue lisää

Lapsen flunssa eli nuhakuume

Lapsen flunssa aiheuttaa nuhaa, tukkoisuutta, yskää, kurkkukipua ja usein myös kuumetta. Alle 2-vuotiaat voivat sairastaa jopa kymmenen flunssaa vuodessa.

Lue lisää

Silmätulehdus

Silmätulehduksen oireita ovat muun muassa punoitus, kipu ja kutina. Jos lapsen silmätulehdukseen liittyy voimakasta rähmäisyyttä tai valonarkuutta, kannattaa käydä lääkärin vastaanotolla.

Lue lisää

Lastenlääkärin etävastaanotto lääkärikeskuksessa

Hoitaja-avusteinen vastaanotto mahdollistaa lastenlääkärille pääsyn joustavasti. Vastaanotolla hoitaja tutkii lapsipotilaan etätutkimusvälineistöllä, joka lähettää tiedot lastenlääkärille. Lääkäri antaa tietojen pohjalta diagnoosin ja hoito-ohjeet puhelimitse.

Lue lisää