Kohti uusia unelmia

Oma verkkolaulukoulu, hyvinvointi-podcast, väljempi kalenteri ja rohkeus sanoa ei. Kulunut vuosi on muuttanut monta asiaa laulaja Saara Aallon elämässä.

Mitä haluaa elämältään 34-vuotias laulaja, jonka kaikki nuoruuden haaveet ovat toteutuneet? Tätä Saara Aalto on miettinyt paljon kuluneen vuoden aikana.

− Voin paremmin kuin aiemmin, sillä olen saanut rauhassa pysähtyä ja tarkistaa elämäni suuntaa, Aalto sanoo. Hän kuvailee menestyksen myötä päässeensä matkustamaan ja

esiintymään monissa ainutkertaisissa paikoissa. Tämä kaikki on tuntunut hyvältä, mutta kääntöpuolena on ollut täysi kalenteri, jossa ei juuri ole ollut aikaa palautumiselle.

Uusi rytmi

Ennen kuin uusia unelmia syntyi, Saara Aallon oli pysähdyttävä. Korona katkaisi maaliskuussa 2020 We Will Rock You -musikaalin harjoitukset ja kalenteri tyhjeni. Tilalle tulivat rauhalliset kävelylenkit Meri-puolison ja parin yhteisten koirien Lillin ja Liisan kanssa.

− Vasta pysähtyessäni huomasin, kuinka kuluttavaa arkeni oli ollut ja kuinka väsynyt olin, vaikka olin juuri ollut lomalla.

Keikattomuus toi Aallon elämään uuden päivärytmin. Laulaja pyrkii nykyään nukkumaan yhdeksän tuntia yössä ja menemään kymmeneltä sänkyyn. Hän sulkee jo hyvissä ajoin ennen tätä kännykän, läppärin ja television. Aamut alkavat joogalla.

Hyvä eteenpäin Saara Aalto on kiitollinen siitä, että hän on saanut urallaan tukea muilta ihmisiltä, jotka ovat halunneet hänelle hyvää. Tätä hyvää laulun- ja pianonopettajaksi Sibelius-Akatemiassa opiskellut Aalto haluaa levittää eteenpäin.

− Minulta on pyydetty vuosien varrella lauluvinkkejä ja -tunteja. Siitä innostuneena olen perustanut oman verkkolaulukoulun.

Puolisonsa Meri Aallon kanssa laulaja on rakentanut No Fear -brändiä, joka sisältää muun muassa hyvinvointivalmennuksia ja podcastin. Niiden tavoitteena on rohkaista jokaista elämään itsensä näköistä elämää ja kulkemaan kohti unelmiaan.

Uskallus sanoa ei

Saara Aalto odottaa jo pääsyä keikoille ja musikaalin We Will Rock You toteutumista syksyllä.

− Rakastan työtäni ja siihen kuuluvat hektiset esiintymisjaksot, mutta samanlaiseen oravanpyörään kuin aiemmin en halua palata, Aalto sanoo. Laulaja toteaa koronavuoden

rohkaisseen häntä kuuntelemaan oma sydäntään – jos jokin asia ei tunnu omalta tai hyvältä, sille kannattaa sanoa rohkeasti ei. Helposti innostuvalle laulajalle tämä ei ole aina helppoa, mutta Aalto sanoo oppineensa, että omista rajoista kannattaa pitää kiinni. Uusia mahdollisuuksia tulee kyllä.

− On tärkeä kuunnella omaa intuitioon. Kun uskaltaa sanoa ei, samalla jättää tilaa ja tekee mahdolliseksi itselle tärkeimpien asioiden toteutumisen.

Oman kehon kuuntelua

Saara Aalto pitää huolta myös fyysisestä kunnostaan. Hän on osallistunut viime kuukausina aktiivisesti esimerkiksi omasta olohuoneestaan tanssitunneille ympäri maailmaa. Myös kehon lähettämät viestit ovat saaneet uudenlaisen merkityksen.

− Jos tunnen esimerkiksi särkyä, pysähdyn kuuntelemaan, mitä särky haluaa kertoa, enkä pyri paahtamaan eteenpäin siitä välittämättä.

Uudenlainen hyvä olo huokuu Aallosta, ja hän haluaa vaalia sitä. Vaikka välillä koronan tuoman epävarmuuden keskellä mielessä on ollut myös huolia, Aalto sanoo etsivänsä jokaisesta päivästä kiitollisuuden aiheita.

− Oman asenteensa voi aina valita. Harmaimmassakin päivässä on jotakin hyvää.

Saara Aallon hyvän olon vinkit

  1. Näe ympärilläsi oleva hyvä. Vaikka arki olisi kuormittavaa, jokaisessa päivässä on jotakin, mistä voi ja kannattaa olla kiitollinen.

  2. Kiinnitä huomiota ruoan puhtauteen ja suosi esimerkiksi luomutuotteita.

  3. Suo itsellesi palautumisaikaa ja nuku tarpeeksi. Älä käytä kännykkää tai katsele televisiota juuri ennen nukkumaan menemistä, vaan rauhoita ilta turhalta hälyltä.

Saara Aalto, 34

AMMATTI: Laulaja-lauluntekijä

PERHE: Puoliso Meri Aalto ja kaksi koiraa

AJANKOHTAISTA: Saara Aalto Singing Masterclass -verkkolaulukoulu on auki suomeksi, tulossa myös englanninkielinen versio. No Fear – Rohkeampi minä” -podcast yhdessä Meri Aallon kanssa. We Will Rock You-musikaalin ensi-ilta 6.8. Helsingin jäähallissa.

teksti: Tiina Laaninen

Teksti on julkaistu alunperin Pihlajalinna Hämeenlinnan asiakaslehdessä 1/21.