Lääkärin työelämä

Pihlajalinna tarjoaa lääkäreille entistä monipuolisempia työmahdollisuuksia uran eri vaiheissa ja samalla panostaa työssä jaksamiseen.

“Pystyn nyt itse hallitsemaan omaa työmäärääni”

Olipa kyseessä kandi, vastavalmistunut, erikoistuva, erikoislääkäri, tutkija tai kehitys-, hallinto- tai johtotyöstä kiinnostunut lääkäri, Pihlajalinnasta löytyy urapolkuja jokaiselle. Pohjola Sairaalan yrityskauppa avaa niitä nyt vielä useampaan suuntaan. ”Yhdistyminen tuo meille viisi hienoa, täysin varusteltua sairaalaa. Se antaa uusia mahdollisuuksia etenkin kirurgeille ja ortopedeille mutta myös muille lääkäreille, sillä yhteistyö vakuutusyhtiöiden kanssa vahvistuu ja asiakasvirta kasvaa”, kertoo Pihlajalinnan lääketieteellinen johtaja Sari Riihijärvi.

Joustavuus kuvaa Pihlajalinnan toimintatapaa. Merkittävä osa lääkäreistä työskentelee eri hybridikombinaatioilla niin yrityksen kuntasektorilla kuin lääkärikeskuksissa; esimerkiksi kliinistä työtä voi yhdistää tutkimukseen tai opetukseen tai työskennellä osa-aikaisesti. Myös toimivat etäkanavat lisäävät mahdollisuuksia suunnitella työkuormaa. Työssä ei uuvu, kun sitä voi itse suunnitella joustavasti. Lääkärin jaksamista tukevat myös työnohjaus ja vahva yhteisöllisyys.

Lääkäreille järjestetään viikoittain kliininen luento ja kerran vuodessa urapäivä, joka pureutuu urasuunnitteluun, jaksamiseen ja työmahdollisuuksiin. Lääkärinä voi toimia työsuhteessa, ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Sari Riihijärvi

Sovitut raamit pitävät

LT Henna Pekki on toiminut oman yrityksensä kautta muutaman vuoden päivystävänä lääkärinä Alavuden, Mäntän ja Jämsän terveyskeskuksissa, joista Pihlajalinna vastaa.

”Kukaan muu ei ole pystynyt tarjoamaan sellaista työnkuvaa, joka minulla on. Pystyn itse hallitsemaan omaa työmäärääni joustavasti ja saan vapaata silloin kun haluan”, hän kertoo. ”Pihlajalinna kuuntelee lääkäreiden toiveita ja pyrkii muokkaamaan työtä niiden mukaisesti. Tukea saa, kun sitä pyytää.”

Pekki työskenteli jo opiskeluaikana Tampereella päivystäjänä Pihlajalinnassa ennen valmistumistaan vuonna 2018. Sitä seurasivat lyhyet pestit terveyskeskuksessa Pohjois-Karjalassa ja aluesairaalassa Pirkanmaalla.
”Halusin palata päivystäjäksi Pihlajalinnaan, koska koen sen työksi, jonka osaan ja koen hallitsevani.”

Vaikka Pekin ura on vasta alkuvaiheessa, hän on jo oppinut, miten tärkeää on osata sanoa ei ja olla venymättä joka tilanteessa. Nykyisessä tehtävässä sovitut raamit pitävät.

Henna Pekki