Pihlajalinna teki Tapparan kaikille Liiga-pelaajille perusteelliset terveystarkastukset

Tappara ja Pihlajalinna solmivat hiljattain kolmivuotisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyön ensimmäinen iso toimenpide oli huippu-urheilijalle suunnattu terveystarkastus, jossa Tapparan kaikki pelaajat kävivät Pihlajalinna Koskiklinikalla Tampereella.

Pelaajille jaettiin ennen terveystarkastusta esitietolomake, johon he päivittivät tiedot omalta osaltaan muun muassa sydän- ja verisuonisairauksista, allergioista, astmasta ja infektioista, aivotärähdyksistä, maha- ja suolikanavan sairauksista ja ravitsemuksesta, urheiluvammoista ja tapaturmista. Tarkastuksen pohjana käytettiin myös Varalan Urheiluopiston aikaisemmin tekemiä kuntotestejä.

Pelaajille tehtiin ennen terveystarkastusta myös laboratoriotestit, joissa tarkastettiin perusverenkuva, rauta-arvoista kertova ferritiini, D-vitamiiniarvot ja sydämen toiminnasta kertova EKG.

− Ammattiurheilijana kaikki lähtee siitä, että pohjat ovat kunnossa ja terveys on lähtökohta pohjien rakentamiseen. Pihlajalinnan erittäin kattavan terveystarkastuksen jälkeen voin huoletta lähteä urheilemaan, kun tiedän, että kaikki asiat ovat terveyden osalta kunnossa, Tapparan hyökkääjä Jukka Peltola kertoi.

− Toimiva ja luotettava terveyspalvelujen tuottaja on itselleni tärkeä niin siviilielämässä kuin ammattiurheilijanakin. Pihlajalinnan palvelut ovat kattavat, ja heidän asiantuntijansa ovat helposti lähestyttävissä, Peltola summasi.

Terveystarkastukset toteutti dosentti, liikuntalääketieteen, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Heidi Haapasalo. Haapasalo aloittaa 1.8.2021 Pihlajalinna Koskiklinikan Urheiluklinikan vastuulääkärinä. Jokaiselle pelaajalle oli varattuna 45 minuutin aika terveystarkastukseen.

− Entisenä huippu-urheilijana tiedän itsekin, että yleiseen terveyteen, ruumiin ja mielen hyvinvointiin, harjoituksista palautumiseen ja suorituskykyyn liittyvät asiat askarruttavat urheilijan mieltä jatkuvasti.

− Rutiininomaisen terveyden seurannan lisäksi erityisesti huipputason urheilijan vuosittainen lääkärin tapaaminen on parhaimmillaan myös terveyskeskustelu. Siinä voidaan rauhassa ja luottamuksella käydä läpi pintaan nousevia asioita laajalla skaalalla, ja vastata myös urheilijan ympärillä toimivien muiden ammattilaisten, kuten fysioterapeuttien tai valmentajien, esiin nostamiin kysymyksiin, Haapasalo nosti esille.

Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi on tyytyväinen Pihlajalinnan ja Tapparan yhteistyöhön ja kokee sillä olevan merkittävä rooli myös seuran uudessa urheilustrategissa.

− Huippu-urheiluun suunnattu terveystarkastus oli ammattimaisesti hoidettu. Tarvittaessa saamme hyvinkin yksityiskohtaisia tietoja pelaajien terveydestä ja sitä kautta apua muun muassa vammojen ehkäisyyn. Minä olen tyytyväinen Pihlajalinnan urheiluklinikan sitoutumiseen ja ammattimaiseen otteeseen. Pihlajalinnan yhteistyö on merkittävä lisä Tapparan uuteen urheilustrategiaan, Rautakorpi pohti.