Pihlajalinna ja FBC Turku yhdessä uuteen salibandykauteen – Pihlajalinna jatkaa Turun suurimman salibandyseuran pääyhteistyökumppanina

FBC Turku ja Pihlajalinna ovat solmineet monivuotisen terveyspalveluiden yhteistyösopimuksen, joka tukee urheiluvammojen ennaltaehkäisyä ja varmistaa salibandyn pelaajille nopean pääsyn laadukkaaseen hoitoon. Yhteistyö kattaa edustusjoukkueen pelaajien lisäksi seuran junioriurheilijat, salibandyharrastajat ja työterveyspalvelut. FBC Turun pelaajia palvelee Pihlajalinnassa urheilijan terveyden moniammattilaistiimi, jolla on laajaa kokemusta huippu-urheilijoiden hoidosta ja yhteistyöstä urheiluseurojen kanssa.

– Pihlajalinna Turussa tarjoaa kansainvälisen huipputason urheiluklinikan osaamista kaikille liikkujille ja urheilijoille – niin salibandyjunioreille kuin edustusjoukkueen pelaajille, esimerkiksi tapaturman sattuessa. On upeaa saada FBC Turku kumppaniksemme. Yhteistyön myötä toivotamme kaikki turkulaiset salibandyn pelaajat ja harrastajat kannatusjoukkoineen lämpimästi tervetulleeksi asiantuntijoidemme vastaanotolle Pihlajalinnaan, kertoo Länsi-Suomen aluejohtaja Aki Ahonen Pihlajalinnasta.

FBC Pihlajalinna vaaka valokuva

Yhteistyössä on voimaa. Pitkäaikaista yhteistyösopimusta Pihlajalinnan ja FBC Turun puolesta olivat allekirjoittamassa vasemmalta aluejohtaja Aki Ahonen, kumppanuusjohtaja Suvi Syrjälä, toiminnanjohtaja Ville Lintunen ja urheilukoordinaattori Petri Lampinen.

Sujuva hoitopolku on tärkeä - etenkin loukkaantumisissa

– Urheilukentillä sattuu ja tapahtuu, ja silloin on olennaista, että urheilija pääsee nopeasti laadukkaaseen hoitoon ja tutkimuksiin, jotta vamma voidaan diagnosoida ja tehdä hoitosuunnitelma. Tällöin toipuminenkin voi alkaa mahdollisimman nopeasti, kertoo huippu-urheilijoita hoitava ortopedian erikoislääkäri Ari Itälä Turun Pihlajalinnasta.

Pihlajalinnan Urheiluklinikan palvelu seurakumppanille sisältää kaksi omaa, yhteistyön myötä nimettävää urheilukoordinaattoria, jotka toimivat avaintekijöinä seuran ja pelaajien terveydenhoidon tarpeissa. Urheilukoordinaattori ohjaa pelaajan oikealle asiantuntijalle ja neuvoo tarvittaessa esimerkiksi vakuutusasioissa, jotta kokonaisasiointi olisi sujuvaa ja tehokasta.

– Päivystämme Kupittaalla vuoden jokaisena päivänä esimerkiksi lääkärihoitoa vaativissa urheiluvammoissa, äkillisen sairastumisen yllättäessä ja muissa mieltä askarruttavissa terveysasioissa. Myös kuvantaminen on meillä avoinna joka päivä, joten magneetti- tai röntgentutkimustutkimus voidaan tehdä ilman turhaa viivettä, jatkaa Ahonen.

FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen on mielissään pitkästä yhteistyösopimuksesta Pihlajalinnan kanssa.

– Meillä on jo tavallaan valmiiksi pitkät juuret Pihlajalinnan kanssa aiemman monivuotisen Pohjola Sairaalan yhteistyösopimuksen kautta, ja nyt on luontevaa päästä jatkamaan yhteistyötämme kun Pihlajalinna ja Pohjola Sairaala ovat yhtä. Pihlajalinnasta saamme viimeisen päälle hyvää ja nopeaa palvelua aina kätemme ulottuvilla. Kasvava seuramme arvostaa terveyspalveluyhteistyössä laadukkuutta, hoitopolun sujuvuutta ja luotettavuutta, Lintunen toteaa.

FBC Turku

FBC Turku on vuonna 1995 perustettu salibandyn erikoisseura, joka kilpaurheilun lisäksi tarjoaa junioreiden harrastustoimintaa. FBC Turulla on poikien ja tyttöjen joukkueet kaikissa ikäluokissa sekä miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat F-liigassa. FBC Turku on Turun suurin salibandyseura jonka kotihalli on Bolt Garden.