Yksityisen terveyspalvelualan lakot vaikuttavat palveluihimme

Tiedote 27.5.2024
Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry on ilmoittanut järjestävänsä vuorokauden mittaisia lakkoja yksityisellä terveyspalvelualalla 28.-31.5.2024. Lakot vaikuttavat Pihlajalinnan palveluihin.

Lakot koskevat kuvantamisen palveluita 28.5. ja 30.5. sekä laboratoriopalveluita 29.5. ja 31.5. kaikissa Pihlajalinnan lääkärikeskuksissa ja sairaaloissa.

Pyrimme ensisijaisesti varmistamaan, että päivystys- ja sairaalatoimintamme jatkuisivat mahdollisimman keskeytyksettömänä. Tästä huolimatta myös päivystystoiminnassa voi olla poikkeamia ja palveluajat tavallista pidempiä.

Otamme yhteyttä niihin asiakkaisiin, joiden ennakkoon varattuihin kuvantamisen ja näytteenoton aikoihin tulee lakkojen vuoksi muutoksia.

Lakot eivät vaikuta asiantuntijoidemme, kuten lääkäreiden tai työterveyshoitajien, vastaanottoihin suoraan. Välillisesti ne voivat vaikuttaa siihen, mitä tutkimuksia vastaanottojen yhteydessä voidaan tehdä ja milloin tutkimustulokset ovat tulkittavissa.

Lakkojen lopulliset vaikutukset palveluihin selviävät vasta lakkopäivien aamuina. Suosittelemme varaamaan kiireettömät kuvantamisen ja näytteenoton ajat 1.6. alkaen.

Ajantasaisen tiedon kuvantamisen ja laboratoriopalveluiden saatavuudesta löydät verkkoajanvarauksesta tai puhelinpalvelusta lakkopäivänä.