HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikat

Kesätöissä Pihlajalinnan taloushallinnossa

Pihlajalinnan taloushallinnossa kesätyöntekijät ja harjoittelijat saavat monipuolisia tehtäviä, mikä edistää ammatillista kehitystä sosiaali- ja terveysalalla

Pihlajalinnan taloushallinnossa työskentelee vuosittain useita kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita. Monipuoliset työtehtävät ja kannustava ilmapiiri antavat vahvan mahdollisuuden ammatilliseen kehitykseen ja samalla keinon tutustua mielenkiintoisia haasteita tarjoavaan sosiaali- ja terveysalaan.

Toukokuussa Pihlajalinnassa aloittaneelle Nina Hokkalalle oli tärkeää päästä kesätöihin yritykseen, jonka arvot kohtaavat hänen omien arvojensa kanssa.

”Siksi sotealan yritys tuntui kiinnostavalta vaihtoehdolta. Ystäväni myös työskentelee Pihlajalinnassa sairaanhoitajana, eli yritys oli jotenkin tuttu jo ennestään”, Hokkala sanoo. ”Olen aiemmin ollut vastaavissa tehtävissä parin vuoden ajan. Uutta minulle oli konsernin tytäryritysten määrä ja niiden erilaisuus keskenään. Pihlajalinnan monipuolisuus siis yllätti.”

Kuluneet kuukauden Hokkala on työskennellyt maksuliikenteessä. Hänellä on tradenomin tutkinto, ja tällä hetkellä hän opiskelee politiikan tutkimusta Tampereen yliopistossa. ”Koen, että työkokemuksestani Pihlajalinnassa tulee olemaan hyötyä myös tulevalla alalla, etenkin, jos haluaisin sijoittua yksityiselle puolelle. Talouden ymmärtäminen on toki muutenkin aina plussaa”, Hokkala toteaa.

Hokkala sanoo, että kesä Pihlajalinnassa jätti positiivisen jäljen. Hän kiittelee erityisesti mukavaa ja vastaanottavaa työyhteisöä. ”Työporukalla on valtavasti väliä, ilman sitä olisin tuskin viihtynyt näin hyvin.”

Maaliskuussa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa alkaneiden merkonomiopintojensa harjoittelua Pihlajalinnassa suorittava Heidi Selin komppaa Hokkalaa. ”Työtehtäviin pääsi tarttumaan nopeasti, kun perehdytys oli kattava ja olo oli niin tervetullut. Jos täällä ilmenee jotain kysyttävää, apua saa aina”, Selin sanoo.

Selin on aiemmin opiskellut painotuotantoa sekä työskennellyt useita vuosia kaupan alalla. Nyt käynnissä oleva harjoittelu Pihlajalinnassa on osa merkonomitutkinnon laskutus ja reskontra -osaa. Hän kertoo päässeensä tekemään kattavasti erilaisia myyntireskontran työtehtäviä, kuten laskutusta, perintää ja asiakasrekisterien päivittämistä.

”Hakiessani kokemukseni taloushallinnon tehtävistä oli nolla, ja olenkin ollut erityisen iloinen siitä, miten hyvän ja kattavan kuvan alasta Pihlajalinnassa saa. On tullut sellainen olo, että opiskelen nyt oikeaa alaa. Kokonaisuus on monipuolinen, ja olen päässyt oppimaan paljon uutta”, Selin sanoo.

Uusia näkökulmia taloushallinnon tehtäviin

Kauppatieteiden kandidaatti Aleksi Narvi aloitti kesätyöt Pihlajalinnassa toukokuussa. Hän työskenteli alkukesästä ostoreskontrassa ja siirtyi myöhemmin tekemään osittain myös kirjanpidon tehtäviä.

”Kirjanpito oli minulle uusi haaste, ja oli hienoa saada mahdollisuus tarttua siihen ja päästä soveltamaan käytännössä opintojen aikana opittua. Ilmapiiri osastolla on ollut hyvä yli tiimirajojen, ja koen, että kaikkiaan tästä kokemuksesta tulee olemaan minulle paljon hyötyä tulevaisuudessa" Narvi sanoo.

Pian neljännen opintovuotensa Tampereen yliopistossa aloittava Narvi toteaa, että taloushallinnon tehtävissä Pihlajalinnassa on päässyt tutustumaan mielenkiintoisesta näkökulmasta myös sotealaan.

”Vaikkei sitä tässä itse olekaan niin sanotusti suorittavassa roolissa tuolla kentällä, kyllä täältäkin käsin saa kuvan siitä, millä alalla toimitaan.”

Myös esimiehet kertovat saaneensa kesätyöntekijöiltä hyvää palautetta siitä, että Pihlajalinnan taloushallinto on tarjonnut monipuolisesti uusia näkökulmia työhön. Kesän 2020 porukkaa kiitellään muun muassa tunnollisuudesta, vastuullisuudesta sekä oma-aloitteisuudesta.

”Se kertoo siitä, että olemme onnistuneet rekrytoimaan ahkerat, mukautuvat, osaavat ja luotettavat kesätyöntekijät, joita on helppo suositella eteenpäin”, maksuliikenteen, AX-laskutuksen sekä osakaspalveluiden tiimiesimies Juho Rahikkala sanoo.

Millainen on unelmien työpaikka hyvinvointi- ja terveyspalveluissa?

Meille Pihlajalinnassa se tarkoittaa paikkaa, jossa ihminen tulee ensin; paikkaa, johon on mukava tulla oli sitten asiakas tai henkilökuntaa. Muutama pihlajalinnalainen onkin sanonut, että olemme työpaikkana kokoamme pienemmän tuntuinen - ihmisen kokoinen. Meillä hallinnolliset rakenteet eivät tule asiakastyön ja työyhteisön esteeksi, vaan tukevat niitä joustavasti. Tästä joustavuudesta haluamme pitää kiinni, vaikka toki suuri toimija olemmekin.