HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikat

Työparityöskentelyä uniklinikalla

Työparityöskentely uniklinikalla on hyvä esimerkki siitä, kuinka kokenut lääkäri ja työuran alkuvaiheessa oleva hoitaja pystyvät yhdessä toimimaan potilaiden parhaaksi.

Pihlajalinnassa on turvallinen työilmapiiri ja moniammatillista osaamista

Pihlajalinnassa on mahdollista päästä osaksi moniammatillista asiantuntijayhteisöä, kehittämään ja vaikuttamaan Pihlajalinnan toimintaan sekä kehittymään urallaan. Näin ovat tehneet keuhkosairauksien erikoislääkäri Anja Suontausta sekä terveydenhoitaja, univalmentaja Jenna Kurkipuro.

– Pihlajalinnassa tarjotaan mielenkiintoisia ja räätälöityjä työmahdollisuuksia omien tarpeiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Täällä jokaista työntekijää kuunnellaan, ja meillä on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa työhömme sekä kehittää osaamistamme tehtävänkuvaa laajemmalle kuten itse olen tehnyt, vuonna 2009 terveydenhoitajaksi valmistunut Jenna kertoo.

Hän työskenteli avovastaanotolla mm. Tampereen kaupungilla ennen siirtymistään Pihlajalinnaan vuonna 2014.

– Yksityissektorilla työskentely kuntapotilaiden parissa sopii minulle ja olen siirtynyt viime toukokuussa uniklinikalle, koska se tuntuu omalta alalta.

Osaavaa esimiestyötä, sujuvaa työparityöskentelyä

Jenna haluaa antaa erityiskiitosta Pihlajalinnan hyvälle esihenkilötyölle.

– Esihenkilöni näki vahvuuteni ja mielenkiinnon kohteeni ja kehotti hakeutumaan ensimmäiseen univalmentajakoulutukseen pari vuotta sitten. Hän oli oikeassa. Viihdyn erinomaisesti Pihlajalinna Koskiklinikalla uniapneapotilaiden ja unettomuuteen apua tarvitsevien potilaiden parissa.

Hän kokee erityisvahvuutena Pihlajalinnan työparityöskentelyn.

– Kun minulla on työparina kokenut, helposti lähestyttävä lääkäri, on turvallinen olo tehdä työtä. Saan tarvittaessa nopeasti lääkärin konsultaatioapua hoitaessani unipolilla CPAP-laitetta käyttäviä uniapneapotilaita.

Lääkäri Anja Suontausta puolestaan pitää Jennan kanssa työskentelystä, koska tuntee voivansa luottaa työpariinsa.

– On hienoa, kun oppii tuntemaan toinen toisensa työtavat. Tässä kohtaavat kokemus ja nuoruus hienolla tavalla.

Anja oli tehnyt pitkän ja monipuolisen uravaiheen keuhkosairauksien erikoislääkärinä Taysissa kunnes vuonna 2012 aloitti työt Pihlajalinnassa ensin osa-aikaisena ja vuodesta 2016 täyspäiväisenä. Hän työskentelee kuntakonsulttina yhteisyhtiöiden Mänttä-Vilppula, Juupajoki, Jämsä, Kuhmoinen, Parkano ja Kihniön osalta keuhkoja uniapneapotilaiden parissa.

– Yksi urani kohokohdista oli, että sain heti 1990-luvun alusta lähtien työskennellä myös uniapneadiagnostiikan parissa. Kiinnostuin alasta heti. Myös nykytyössäni analysoin ja lausun unirekisteröintejä ja pidän poliklinikkavastaanottoa kahtena päivänä viikossa. Suunnittelemani tutkimukset ja jatkohoitojärjestelyt hoituvat työpariltani Jennalta.

Uniapnea ja unettomuus ovat kansansairaus. Anja ja Jenna iloitsevat molemmat erityisesti kahdesta seikasta: he saavat tehdä erittäin merkityksellistä työtä ja tuntevat saavansa siitä myös arvostusta.

Tervetuloa töihin Pihlajalinnaan, jossa tehdään joka päivä merkityksellistä työtä paremman terveyden puolesta!

Juttu on ilmestynyt Aamulehden REKRY Pirkanmaa työpaikat ja koulutus -liitteessä 11.3.2022

Kiinnostuitko? Katso avoimet työpaikat

Lue lisää uratarinoita!

Palveluvastaavan uratarina: Jonas Englund

“Pihlajalinnassa on sisäistä esimieskoulutusta. Mä olen käynyt nyt näitä kursseja ja huomannut, että täähän onkin aika nasta juttu.”

Vastuulääkäri Jan Selenius: Laadukas, järkevä ja palkitseva malli kaikille

Vastuulääkäri Jan Selenius kertoo, miten laadukas ja joustava vastuulääkärimalli parantaa työn mielekkyyttä ja tehokkuutta.

Vastuulääkäri Kaisu Hämäläinen: Ihana oma vapaus

Vastuulääkärin työ houkutti minua pitkien hoitosuhteiden, itsenäisyyden, mielekkyyden ja vaihtelevuuden vuoksi. Palkkauskin vaikutti tehtävään sopivalta.

Vastuulääkäri Ulla Litmanen: Työ on hyvin itsenäistä

Halusin vastuulääkäriksi tarjotakseni ikääntyneille laadukasta hoitoa, välttääkseni turhia sairaalakäyntejä ja panostaakseni ennaltaehkäisyyn sekä riskitekijöiden kartoitukseen.

Vastuulääkäri Helka Hosia: Laaja näkökulma terveydenhuoltoon

Vastuulääkäri Helka Hosia vastaa Pihlajalinna Etälääketieteen koulutuksesta ja kehityksestä. Kliinisen työn ja kehitystyön yhdistäminen auttaa ymmärtämään kliinisiä haasteita.

Työparityöskentelyä uniklinikalla

Työparityöskentely uniklinikalla on hyvä esimerkki siitä, kuinka kokenut lääkäri ja työuran alkuvaiheessa oleva hoitaja pystyvät yhdessä toimimaan potilaiden parhaaksi.

Lääkärin uratarina: Jussi Hyyrynen

Etsitkö uutta uraa lääkärinä? Muusikon ja lääkärin uran yhdistänyt Jussi Hyyrynen kertoo neljä syytä, miksi lääkärit viihtyvät Pihlajalinnassa.

Lääkäreiden kokemuksia Pihlajalinnan Turun toimipisteistä

Pihlajalinnan lääkärit Helka Koivu ja Janne Luostarinen tapasivat ja vertailivat kokemuksiaan

Vastuulääkäri Marika Kandell: Kaikki langat käsissäni

Parasta työssäni on hallinnan tunne, koska minulla on kaikki langat omissa käsissäni

Tärkeintä on se, että potilas kokee tulleensa kuulluksi

Vastuulääkäri Lisa Pelttari pitää tärkeänä, että potilas kokee tulleensa kuulluksi. Pelttari arvostaa etätyön mahdollisuuksia ja tiimityötä kotisairaanhoidossa.

Vastuulääkäri Josefin Miemois-Foley: Lähempänä ihmistä

Vastuulääkäri Josefin Miemois-Foley arvostaa työn itsenäisyyttä ja potilaiden kokonaisvaltaista hoitoa, mikä parantaa heidän elämänlaatuaan.

Verisuonikirurgiaan erikoistunut sairaanhoitaja Aino Kuivalainen: Tärkeintä on halu auttaa

Verisuonikirurgiaan erikoistunut sairaanhoitaja Aino Kuivalainen päätyi opiskelemaan sairaanhoitajaksi oman loukkaantumisensa seurauksena.

Anestesia- ja heräämöhoitaja Minna Humppi: Leikkaustiimi ei toimi ilman sairaanhoitajaa

Minna Humppi työskentelee anestesia- ja heräämöhoitajana Pihlajalinna Dextrassa. Hän tiesi jo lapsena haluavansa sairaanhoitajaksi, sillä sairaalamaailma kiehtoi pienestä pitäen.

Urheiluklinikan ja päivystyksen palveluvastaava Runo Pyykönen: Palkitsevinta on, kun asiakas saa hyvää hoitoa

Pihlajalinnan Urheiluklinikan ja päivystyksen palveluvastaava Runo Pyykönen aloitti uransa päivystyksessä, jonka jälkeen hän päätyi Pihlajalinnaan.

Lääkäri Mikko Pelkonen: Työnkuva on monipuolinen ja joustava

Mikko Pelkonen on tyytyväinen siihen, että työnkuva on monipuolinen ja räätälöitävissä

Pediatrit Teemu ja Jouni kertovat työskentelystä Pihlajalinnassa

Jounin ja Teemun mielestä Pihlajalinnassa työskentely on mutkatonta ja sujuvaa, ja työntekijöitä arvostetaan ja huomioidaan