Työparityöskentelyä uniklinikalla

Pihlajalinna Lääkärikeskukset tarjoaa mahdollisuuksia edetä uralla ja työskennellä joustavasti. Työparityöskentely uniklinikalla on hyvä esimerkki siitä, kuinka kokenut lääkäri ja työuran alkuvaiheessa oleva hoitaja pystyvät yhdessä toimimaan potilaiden parhaaksi.

Pihlajalinnassa on turvallinen työilmapiiri ja moniammatillista osaamista

Pihlajalinnassa on mahdollista päästä osaksi moniammatillista asiantuntijayhteisöä, kehittämään ja vaikuttamaan Pihlajalinnan toimintaan sekä kehittymään urallaan. Näin ovat tehneet keuhkosairauksien erikoislääkäri Anja Suontausta sekä terveydenhoitaja, univalmentaja Jenna Kurkipuro.

– Pihlajalinnassa tarjotaan mielenkiintoisia ja räätälöityjä työmahdollisuuksia omien tarpeiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Täällä jokaista työntekijää kuunnellaan, ja meillä on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa työhömme sekä kehittää osaamistamme tehtävänkuvaa laajemmalle kuten itse olen tehnyt, vuonna 2009 terveydenhoitajaksi valmistunut Jenna kertoo.

Hän työskenteli avovastaanotolla mm. Tampereen kaupungilla ennen siirtymistään Pihlajalinnaan vuonna 2014.

– Yksityissektorilla työskentely kuntapotilaiden parissa sopii minulle ja olen siirtynyt viime toukokuussa uniklinikalle, koska se tuntuu omalta alalta.

Osaavaa esimiestyötä, sujuvaa työparityöskentelyä

Jenna haluaa antaa erityiskiitosta Pihlajalinnan hyvälle esimiestyölle.

– Esimieheni näki vahvuuteni ja mielenkiinnon kohteeni ja kehotti hakeutumaan ensimmäiseen univalmentajakoulutukseen pari vuotta sitten. Hän oli oikeassa. Viihdyn erinomaisesti Pihlajalinna Koskiklinikalla uniapneapotilaiden ja unettomuuteen apua tarvitsevien potilaiden parissa.

Hän kokee erityisvahvuutena Pihlajalinnan työparityöskentelyn.

– Kun minulla on työparina kokenut, helposti lähestyttävä lääkäri, on turvallinen olo tehdä työtä. Saan tarvittaessa nopeasti lääkärin konsultaatioapua hoitaessani unipolilla CPAP-laitetta käyttäviä uniapneapotilaita.

Lääkäri Anja Suontausta puolestaan pitää Jennan kanssa työskentelystä, koska tuntee voivansa luottaa työpariinsa.

– On hienoa, kun oppii tuntemaan toinen toisensa työtavat. Tässä kohtaavat kokemus ja nuoruus hienolla tavalla.

Anja oli tehnyt pitkän ja monipuolisen uravaiheen keuhkosairauksien erikoislääkärinä Taysissa kunnes vuonna 2012 aloitti työt Pihlajalinnassa ensin osa-aikaisena ja vuodesta 2016 täyspäiväisenä. Hän työskentelee kuntakonsulttina ulkoistuskuntien Mänttä, Vilppula, Juupajoki, Jämsä, Kuhmoinen, Parkano ja Kihniön osalta keuhkoja uniapneapotilaiden parissa.

– Yksi urani kohokohdista oli, että sain heti 1990-luvun alusta lähtien työskennellä myös uniapneadiagnostiikan parissa. Kiinnostuin alasta heti. Myös nykytyössäni analysoin ja lausun unirekisteröintejä ja pidän poliklinikkavastaanottoa kahtena päivänä viikossa. Suunnittelemani tutkimukset ja jatkohoitojärjestelyt hoituvat työpariltani Jennalta.

Uniapnea ja unettomuus ovat kansansairaus. Anja ja Jenna iloitsevat molemmat erityisesti kahdesta seikasta: he saavat tehdä erittäin merkityksellistä työtä ja tuntevat saavansa siitä myös arvostusta.

Tervetuloa töihin Pihlajalinnaan, jossa tehdään joka päivä merkityksellistä työtä paremman terveyden puolesta!

Pihlajalinna lyhyesti

  • Suomen johtavia sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajia
  • Noin 89-prosenttisesti kotimaisessa omistuksessa ja maksamme kaikki veromme Suomeen
  • Pääkonttori Tampereella
  • Meillä työskentelee lähes 6 000 eri alojen ammattilaista ja henkilöstöömme kuuluu enimmäkseen sosiaali- ja terveyspalvelualan ammattilaisia kuten eri alojen lääkäreitä, hammaslääkäreitä, sairaanhoitajia, työterveyshoitajia, lähihoitajia, suuhygienistejä ja ohjaajia. Lisäksi hallinnossamme työskentelee noin 200 eri alojen osaajaa.
  • Olemme markkinajohtaja kotimaan sote-ulkoistuksissa ja tavoitteenamme on kasvaa valtakunnalliseksi sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajaksi
  • Rekrytoimme aktiivisesti eri terveydenhuollon ammattilaisia maanlaajuiseen verkostoomme

Katso avoimet työpaikat Pihlajalinnassa tyopaikat.pihlajalinna.fi

Juttu on ilmestynyt Aamulehden REKRY Pirkanmaa työpaikat ja koulutus -liitteessä 11.3.2022