Pihlajalinnassa työskentelee lähes 6000 ammattilaista. Henkilöstöömme kuuluu enimmäkseen sosiaali- ja terveyspalvelualan ammattilaisia kuten eri alojen lääkäreitä, hammaslääkäreitä, sairaanhoitajia, työterveyshoitajia, lähihoitajia, suuhygienistejä ja ohjaajia.
Tältä sivulta löydät heidän tarinoitaan.
Potilas aistii, millainen henki lääkärikeskuksessa on. Jos lääkärit viihtyvät työssään, pystyvät he antamaan potilaille itsestään. Pihlajalinnan lääkärit Helka Koivu ja Janne Luostarinen tapasivat ja vertailivat kokemuksiaan.
Lue lääkäreiden kokemuksista Pihlajalinna Turun toimipisteistä
Työparityöskentely uniklinikalla on hyvä esimerkki siitä, kuinka kokenut lääkäri ja työuran alkuvaiheessa oleva hoitaja pystyvät yhdessä toimimaan potilaiden parhaaksi.
Lue työparityöskentelystä uniklinikalla
Muusikon ja lääkärin uran yhdistänyt Jussi Hyyrynen sekä sote-alan johtotehtävissä työskentelevä Niina Ruopsa kertovat neljä syytä, miksi lääkärit viihtyvät Pihlajalinnassa.
Lue Jussin ja Niinan uratarinat
“Työtehtäviin pääsi tarttumaan nopeasti, kun perehdytys oli kattava ja olo oli niin tervetullut.”
Lue Heidi Selinin ajatuksista työharjoittelusta Pihlajalinnan taloushallinnossa.
“Olen tosi tyytyväinen siihen, että mun työnkuva on tosi monipuolinen.”
Kuulin vastuulääkäripalvelusta ensi kerran sähköpostitse saapuneen rekrytointiviestin välityksellä. Olin tuolloin juuri tullut äidiksi ja minulla oli terveyskeskuslääkärin virka 75 kilometrin päässä kotoani. Lapsen saaminen toi arvomaailmaan uuden painotuksen, eivätkä pitkien ajomatkojen venyttämät työpäivät enää olleet mielekäs ratkaisu.
Syksyllä 2014 kaipasin mahdollisuuksia kehittyä ja kehittää työssä. Juuri siihen hetkeen ajatus vaihtelevasta geriatrin työstä, etätyöstä, mahdollisuudesta nähdä, kuinka eri alueilla kotihoidossa ja tehostetun palveluasumisen yksiköissä toimitaan, kuulosti liian hyvältä ollakseen totta.
Halusin vastuulääkäriksi, koska koin, että vastuulääkärin työ on laadukasta. Päämääränä on, että ikääntyneet ihmiset saisivat elää mahdollisimman laadukasta elämää kotonaan tai hoitokodissa. Vastuulääkärimallissa pyritään välttämään turhia sairaalakäyntejä, panostetaan ennaltaehkäisyyn, kartoitetaan riskitekijöitä, käydään lääkitykset säännöllisesti läpi ja tehdään hoitolinjaukset kaikille potilaille yhdessä omaisten kanssa.
Vastuulääkärin työssä minua houkutti mahdollisuus pitkiin hoitosuhteisiin vakituisten potilaiden kanssa. Kun kuulin vastuulääkäripalveluista ensimmäistä kertaa, työ kuulosti itsenäiseltä, mielekkäältä sekä vaihtelevalta. Myös palkkaus vaikutti tehtävään nähden sopivalta.
“Pihlajalinnassa on sisäistä esimieskoulutusta. Mä olen käynyt nyt näitä kursseja ja huomannut, että täähän onkin aika nasta juttu.”
Pihlajalinnan Urheiluklinikan ja päivystyksen palveluvastaava Runo Pyykönen aloitti uransa päivystyksessä, jonka jälkeen hän päätyi Pihlajalinnalle. Urheilun ja sairaanhoidon yhdistyminen herätti mielenkiinnon Urheiluklinikkaa kohtaan.
Minulla on kilpaurheilutausta, ja polveni loukkaantui nuorena. Polvi jouduttiin leikkaamaan. Muistan, kun sairaanhoitajien työ näytti sen verran jännittävältä, että se alkoi kiinnostaa. Vuoden päästä hainkin opiskelemaan sairaanhoitajaksi.