HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikat

Vastuulääkäri Kaisu Hämäläinen: Ihana oma vapaus

Vastuulääkärin työ houkutti minua pitkien hoitosuhteiden, itsenäisyyden, mielekkyyden ja vaihtelevuuden vuoksi. Palkkauskin vaikutti tehtävään sopivalta.

Vastuulääkärinä minulla on kalenterissani kahta erilaista työpäivätyyppiä. Suurimman osan päivistä teen etätyönä kotona, jolloin työni koostuu omien yksiköideni paperikierroista ja akuuttikonsultaatioista yhdessä sairaanhoitajan kanssa, puhelimen sekä tietokoneen välityksellä. Lisäksi teen etäpäivinä kaikki työhön kuuluvat lausunnot, todistukset sekä reseptit.

Etäpäivien lisäksi kalenterissani on lähikiertopäiviä, joina matkustan omalle alueelleni ja teen kiertoa palvelutaloissa sekä kotihoidossa sairaanhoitajan kanssa. Lähikierrolla omat potilaat, heidän kotinsa tai hoivapaikkansa sekä usein myös potilaiden läheiset tulevat tutuiksi. Sen johdosta asioihin on usein helppo ottaa kantaa myös etänä, millä voidaan estää iäkkään potilaan raskas päivystysreissu. Lähikierroilla sanon potilailleni, että lähetellään terveisiä ennen kuin taas tavataan, mikä nostaa usein hymyn ikäihmisen huulille.

Lähikiertopäivät ovat sisällöltään kovin vaihtelevia, ja samalla pääsee näkemään erilaisia maisemia. Kotimaanmatkailu tuokin työhön sitä kaivattua vaihtelua, jonka jälkeen taas nauttii siitä, että kotoa ei tarvitse lähteä mihinkään ja voi pyörittää pyykkikonetta etäpäivän lomassa. Jos joku kuvittelee, että vastuulääkärin työ vanhusten kanssa on yksitoikkoista tai tylsää, on todellakin väärässä!

Se, että olen jatkanut vastuulääkärityössä kohta kahdeksan vuotta, puhuu varmasti puolestaan. Olen ylpeä Lääkäriliiton laatupalkinnosta, joka myönnettiin vastuulääkäripalveluille hyvistä hoitotuloksista ja palvelun vaikuttavuudesta. Yhteistyö yksikössämme toimii hyvin. Aina saa tukea ja apua, sekä lääketieteellisiin että käytännön asioihin. Todennäköisesti jatkan tässä työssä tulevaisuudessakin.

Minulla on mukava työ, hyvät työkaverit ja ihana oma vapaus.

Kaisu Hämäläinen

Kiinnostuitko vastuulääkärin työstä? Ota yhteyttä

Laura Iisakka Palvelupäällikkö, lääkäripalvelut 040 573 0517, [email protected] Eveliina Mauno-Tervala Palvelujohtaja, lääkäripalvelut 050 338 1198, [email protected]

Lue lisää lääkäreiden uratarinoita

Vastuulääkäri Jan Selenius: Laadukas, järkevä ja palkitseva malli kaikille

Vastuulääkäri Jan Selenius kertoo, miten laadukas ja joustava vastuulääkärimalli parantaa työn mielekkyyttä ja tehokkuutta.

Vastuulääkäri Kaisu Hämäläinen: Ihana oma vapaus

Vastuulääkärin työ houkutti minua pitkien hoitosuhteiden, itsenäisyyden, mielekkyyden ja vaihtelevuuden vuoksi. Palkkauskin vaikutti tehtävään sopivalta.

Vastuulääkäri Ulla Litmanen: Työ on hyvin itsenäistä

Halusin vastuulääkäriksi tarjotakseni ikääntyneille laadukasta hoitoa, välttääkseni turhia sairaalakäyntejä ja panostaakseni ennaltaehkäisyyn sekä riskitekijöiden kartoitukseen.

Vastuulääkäri Helka Hosia: Laaja näkökulma terveydenhuoltoon

Vastuulääkäri Helka Hosia vastaa Pihlajalinna Etälääketieteen koulutuksesta ja kehityksestä. Kliinisen työn ja kehitystyön yhdistäminen auttaa ymmärtämään kliinisiä haasteita.

Työparityöskentelyä uniklinikalla

Työparityöskentely uniklinikalla on hyvä esimerkki siitä, kuinka kokenut lääkäri ja työuran alkuvaiheessa oleva hoitaja pystyvät yhdessä toimimaan potilaiden parhaaksi.

Lääkärin uratarina: Jussi Hyyrynen

Etsitkö uutta uraa lääkärinä? Muusikon ja lääkärin uran yhdistänyt Jussi Hyyrynen kertoo neljä syytä, miksi lääkärit viihtyvät Pihlajalinnassa.

Lääkäreiden kokemuksia Pihlajalinnan Turun toimipisteistä

Pihlajalinnan lääkärit Helka Koivu ja Janne Luostarinen tapasivat ja vertailivat kokemuksiaan

Vastuulääkäri Marika Kandell: Kaikki langat käsissäni

Parasta työssäni on hallinnan tunne, koska minulla on kaikki langat omissa käsissäni

Tärkeintä on se, että potilas kokee tulleensa kuulluksi

Vastuulääkäri Lisa Pelttari pitää tärkeänä, että potilas kokee tulleensa kuulluksi. Pelttari arvostaa etätyön mahdollisuuksia ja tiimityötä kotisairaanhoidossa.

Vastuulääkäri Josefin Miemois-Foley: Lähempänä ihmistä

Vastuulääkäri Josefin Miemois-Foley arvostaa työn itsenäisyyttä ja potilaiden kokonaisvaltaista hoitoa, mikä parantaa heidän elämänlaatuaan.

Lääkäri Mikko Pelkonen: Työnkuva on monipuolinen ja joustava

Mikko Pelkonen on tyytyväinen siihen, että työnkuva on monipuolinen ja räätälöitävissä

Pediatrit Teemu ja Jouni kertovat työskentelystä Pihlajalinnassa

Jounin ja Teemun mielestä Pihlajalinnassa työskentely on mutkatonta ja sujuvaa, ja työntekijöitä arvostetaan ja huomioidaan