Kuvantaminen

Kuvantamistutkimukset ovat tärkeä osa erilaisten sairauksien ja vammojen diagnostiikkaa. Kuvantamistutkimukset ja radiologin lausunnot ovat osa hoitopolkua ja toimivat hoitavan lääkärin hoitopäätöksen tukena.

Pihlajalinnan toimipisteissä tarjoamme monipuolista kuvantamisen osaamista nykyaikasilla laitteilla.

Kuvantamisen palveluihin kuuluvat

Magneettikuvaus

Magneettikuvauksella saadaan otettua röntgenkuvausta tarkempia kuvia.

Röntgenkuvaus

Röntgenkuvaus on nopea ja luotettava tapa tutkia nivelten ja luiden kuntoa.

Ultraäänitutkimukset

Ultraäänitutkimus on turvallinen tapa tutkia tuki- ja liikuntaelimistöä, sisäelimiä sekä vatsan että kaulan alueita.

Mammografia

Mammografialla voidaan todeta hyvän- ja pahanlaatuiset rintamuutokset. Mammografiaan liitetään usein täydentävä rintojen ultraäänitutkimus.

Tietokonetomografia eli TT-kuvaus

TT-kuvaus eli tietokonetomografia on radiologinen tutkimusmenetelmä, jolla tutkitaan kehon rakenteita kuten luita, sisäelimiä ja verisuonia. TT-kuvauksella diagnosoidaan esimerkiksi luumurtumia, verenkierron ongelmia, kasvaimia ja aivohalvauksia.

Kartiokeilatutkimus (KKTT) ja hammaskuvaus (OPTG)

Kartiokeilakuvauksella saadaan erittäin tarkkoja kuvia esimerkiksi pienistä nivelistä ja luista alhaisella säderasituksella. 3D-ominaisuus antaa erittäin tarkan informaation varsinkin nenän sivuonteloiden ja hampaiston alueelta.

Radiologiset toimenpiteet

Pihlajalinnassa toimenpideradiologiaa ovat perkutaaninen hermojuuripuudutus ja ultraääniohjatut lääkeinjektiot.

Kuvaustutkimuksiin lääkärin lähetteellä

Pihlajalinnassa pääset röntgen-, ultraääni- ja mammografiatutkimuksiin lääkärin lähetteellä ja magneettikuvaukseen, TT-kuvaukseen ja kartiokeilatutkimuksiin erikoislääkärin lähetteellä.

Jos sinulla on lähete, varaa aika kuvantamistutkimukseen suoraan haluamastasi toimipisteestä. Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse 010 312 010.

Tutkimuksen vastauksen saa tarvittaessa jopa kuvauskäynnin yhteydessä tai hoitavalta lääkäriltä puhelimitse tai vastaanoton yhteydessä.

Kuvaustutkimusten hinta

Kuvaustutkimusten hinnat löydät kuvantamisen hinnastosta.

Lue myös