Kuvantaminen

Kuvantamistutkimukset ovat tärkeä osa erilaisten sairauksien ja vammojen diagnostiikkaa. Kuvantamistutkimukset ja radiologin lausunnot ovat osa hoitopolkua ja toimivat hoitavan lääkärin hoitopäätöksen tukena.

Pihlajalinnan toimipisteissä tarjoamme monipuolista kuvantamisen osaamista nykyaikasilla laitteilla.

Kuvantamisen palveluihin kuuluvat

Magneettikuvaus

Magneettikuvauksella voidaan tutkia kattavasti lähes jokaista kehon osaa. Yleisiä magneettitutkimuksen aiheita ovat nivelten oireet tai vammat, neurologiset oireet, selkävaivat ja niiden tapaturmat.

Röntgenkuvaus

Röntgenkuvaus on nopea ja luotettava tapa tutkia nivelten ja luiden kuntoa.

Ultraäänitutkimukset

Ultraäänitutkimus on turvallinen tapa tutkia tuki- ja liikuntaelimistöä, sisäelimiä sekä vatsan että kaulan alueita.

Mammografia

Mammografialla voidaan todeta hyvän- ja pahanlaatuiset rintamuutokset. Mammografiaan liitetään usein täydentävä rintojen ultraäänitutkimus.

TT-kuvaus

TT-kuvaus on radiologinen tutkimusmenetelmä, jolla tutkitaan kehon rakenteita kuten luita, sisäelimiä ja verisuonia. TT-kuvauksella diagnosoidaan esimerkiksi luumurtumia, verenkierron ongelmia ja kasvaimia.

Kartiokeilakuvaus

Kartiokeilakuvauksella saadaan erittäin tarkkoja kuvia esimerkiksi pienistä nivelistä ja luista alhaisella säderasituksella. 3D-ominaisuudella saadaan erittäin tarkkaa informaatiota kuvattavasta alueesta.

Hammaskuvaus (OPTG)

Ortopantomografiatutkimus on leukojen ja hampaiston alueen perustutkimus, jolla saadaan laaja yleisnäkymä kuvattavasta kohteesta.

Kuvaustutkimuksiin lääkärin lähetteellä

Pihlajalinnassa pääset röntgen-, ultraääni- ja mammografiatutkimuksiin lääkärin lähetteellä ja magneettikuvaukseen, TT-kuvaukseen ja kartiokeilatutkimuksiin erikoislääkärin lähetteellä.

Kuvantamisen ajanvarauksen voit tehdä puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010.

Pihlajalinnassa tehdään kuvantamistutkimuksia usealla eri paikkakunnalla Tarkemmat tiedot toimipisteistämme löydät täältä: toimipisteet.

Kuvaustutkimusten hinta

Kuvaustutkimusten hinnat löydät kuvantamisen hinnastosta.

Kuvantamistutkimusten jälkeen

Tutkimuksen tulokset saat hoitavalta lääkäriltäsi.

Kuvasi tallennetaan kuva-arkistoon, josta radiologimme lausuvat kuvat. Tämän jälkeen kuvat ja lausunto on hoitavan lääkärin käytettävissä jatkohoitotarpeen suunnitteluun. Kuvantamisen lausunnot tulevat näkyviin Omakantaan ja Pihlajalinnan Terveyssovellukseen etukäteen määritellyn viiveen jälkeen.

Lue myös