Käsikirurgian erikoislääkäri

Käsikirurgimme ovat erikoistuneet käden ja ranteen vammoihin ja sairauksiin. Tyypillisiä käsien alueen vammoja ovat muun muassa kaatumisten seurauksena tai urheillessa syntyneet vammat. Huolellisella tutkimuksella käsikirurgimme suunnittelee kanssasi juuri sinulle sopivan hoidon - vaati kätesi leikkausta, tukea tai kuntoutusta.

Varaa aika käsikirurgille

Yleisimmät käsivammat

Yleisimmät käsivammat ovat esimerkiksi rasituksesta aiheutuvat vammat, kuten golfkyynärpää ja tenniskyynärpää. Myös kämmenen kalvokutistuma ja rannekanavaoireyhtymä voivat aiheuttaa kipuja ja jäykkyyttä sormissa.

Rasitusperäiset kiputilat syntyvät liiallisen tai äkillisesti lisääntyneen kuormituksen, toistuvan liikkeen tai huonon ergonomian seurauksena. Hermopinteet, joista tavallisin on rannekanavaoireyhtymä, voivat ilmaantua myös ilman liiallista kuormitusta esimerkiksi vamman, kilpirauhasen vajaatoiminnan tai sokeritaudin aiheuttaman turvotuksen seurauksena.

Yleisimmät käden alueen sairaudet

  • Ganglion-kyhmyt
  • Pehmytkudoskasvaimet ja luukasvaimet
  • Kämmenkalvon kurouma (Dupuytrenin kontraktuura)
  • Sorminivelen tai ranteen nivelrikko (peukalon tyvinivel, sorminivel) ja sidekudossairaudet, kuten reuma ja nivelpsori

Kaikkia käden alueen patteja ja kyhmyjä ei tarvitse poistaa, mutta niitä ei kannata seurailla liian pitkään ilman varmuutta niiden luonteesta. Vaikka käden kasvaimista vain hyvin pieni osa (alle prosentti) muuttuu pahanlaatuiseksi, hyvänlaatuistenkin muutosten poisto voi vaikeutua huomattavasti pitkän odottelun aikana.

Sorminivelten ja ranteen nivelrikkoon on olemassa useita kipua helpottavia hoitomuotoja, kuten nivelten muovausleikkaukset ja luudutukset, mikäli tuet, ortoosit ja lääkitys osoittautuvat riittämättömiksi. Ota rohkeasti yhteyttä käsikirurgiimme saadaksesi oikeanlaista hoitoa vaivaasi.

Milloin käsikirurgille?