Painonhallinta on suunnitelmallinen, usealla tapaamiskerralla toteutettava elintapaohjaus, jossa huomioidaan ruokatottumukset, liikunta, uni, päihteet, psyykkinen hyvinvointi ja voimavarat.

Elintapahoitoa tukevia menetelmiä ovat lääkehoito sekä erittäin niukkaenerginen dieetti, ENED. Vaikeissa tapauksissa, joissa asianmukainen elintapa- ja lääkehoito ei tuota riittävää tulosta, paras hoitomuoto on kirurginen.

Painonhallinnan tavoitteena on estää lihavuuden paheneminen, auttaa potilasta painonhallinnassa, ehkäistä ja hoitaa lihavuuden aiheuttamia sairauksia sekä parantaa toimintakykyä ja elämänlaatua. Lihavuuden liitännäissairauksia ovat muun muassa diabetes, uniapnea, kohonnut verenpaine ja kantavien nivelten kulumatauti.

Painonhallintahoitajan kartoituskäynti

Oletko kiinnostunut varaamaan ajan painonhallintahoitajan kartoituskäynnille? 60 minuutin kartoituskäynnin hinta on 93,20 euroa. Kartoituskäynti toteutetaan ensisijaisesti etävastaanottona. Käynnillä hoitaja käy läpi asiakkaan painonhallintaan liittyvät taustat ja mahdolliset muut sairaudet, jonka jälkeen asiakas ohjataan eteenpäin hänelle parhaiten sopivaan hoitopolkuun.

›› Varaa aika kartoituskäynnille

Tutustu myös: