Urheilulääkäri

Urheilulääkäri auttaa urheilijoiden ja aktiiviliikkujien vammojen hoidossa. Urheilulääkäreinä toimivat liikuntalääketieteen, ortopedian, käsikirurgian ja fysiatrian erikoislääkärit. Hoidamme urheilijaa kokonaisuutena.

Jokainen, joka liikkuu aktiivisesti voi tulla urheilulääkärin vastaanotolle. Sinun ei tarvitse olla huippu-urheilija. Jos vaivasi on urheilusta tai liikunnasta peräisin, eikä vaiva hellitä rasitustasoa keventämällä, kannattaa varata aika urheilulääkärille

Milloin hakeutua urheilulääkärin vastaanotolle?

  • Olet aloittamassa liikuntaa tauon jälkeen, sinulla on jotain pientä vaivaa ja haluat varmistaa turvallisen liikkumisen sekä lajit, joista kannattaa aloittaa.
  • Olet urheilija tai aktiiviliikkuja ja sinulla on jokin vamma tai kiputila.
  • Sinulla on jokin liikkumisen estävä oire, kuten hengitysoireita tai ylikuormitustila.
  • Jos vaivasi vaatii leikkausta tai arvion leikkauksesta, urheilulääkärimme ohjaavat sinut ortopedille. Lääkärimme tekevät tiivistä yhteistyötä muun hoitohenkilökunnan ja kaikkien erikoisalojen välillä.

Varaa aika vastaanotolle verkkoajanvarauksesta tai soita valtakunnalliseen ajanvaraukseen numeroon 010 312 010.

Urheiluvammojen tutkimus ja hoito

Urheilulääkäri pohtii aina, voiko vaivan taustalla olla jokin sairaus tai onko jokin kehonosa vaurioitunut. Vastaanotolla urheilulääkäri haastattelee potilaan ja tekee kliinisiä tutkimuksia. Lääkäri määrää tarvittaessa jatkotutkimuksia, kuten magneettikuvauksen tai laboratoriotutkimuksia.

Lue lisää kipujen ja vammojen hoidosta

Ylirasitustilojen paraneminen vie aikaa ja edellyttää asiaan paneutumista, jotta ymmärretään, mistä ongelma on peräisin. Urheilulääkäri antaa potilaalle erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja esittää kysymyksiä, joiden avulla urheilija pääsee ongelman juurille.

Paranemista nopeuttaa kunnon ylläpitäminen niissä rajoissa, kuin vamma antaa myöden. Fysioterapeuttia käytetään usein apuna kuntoutuksessa. Urheilulääkäri kirjoittaa tarvittaessa lähetteen fysioterapiaan.

Lue lisää fysioterapiapalveluista

Urheilulääkärin vastaanotolla hoidettavien vaivojen kolme vaihetta:

  • Vaiva täytyy saada paranemaan
  • Huomioidaan urheilijan kokonaisvaltainen hyvinvointi
  • Selvitetään, mistä vaiva on peräisin, ettei se uusiudu

Lue lisää urheiluklinikan lääkäreistä ja asiantuntijoista