HenkilöasiakkaatTyöterveysJulkiset palvelutTietoa meistäTyöpaikat

Vastuulääkäri Marika Kandell: Kaikki langat käsissäni

Parasta työssäni on hallinnan tunne, koska minulla on kaikki langat omissa käsissäni

Vastuulääkärimalli kiinnitti huomioni

Sopivasti eteeni osui mahdollisuus toteuttaa lääkärin työtä perinteisestä poikkeavalla tavalla. Kyseessä on malli, jossa voisin edelleen toimia pienestä terveyskeskuksesta tutuksi tulleessa omalääkärin roolissa, mutta omasta kodistani käsin työskennellen. Kun silloin avoinna olleiden palvelutalojen sijaintipaikkakin oli tuttu, tuntui siirtyminen vastuulääkäriksi oikealta. Siitä vastuuni ovat hiljalleen kasvaneet useammalle paikkakunnalle.

Yhtä monta työnkuvaa kuin on lääkäreitäkin

Vastuulääkäri-termi kuvaa hyvin työtäni. Olen vastuussa potilaideni hoidosta, mutta tapa, jolla sen toteutan, on omissa käsissäni. Erilaisia työviikkoja on varmasti yhtä monta kuin vastuulääkäreitäkin. Minä olen keskittänyt viikoittaiset puhelinkiertoni hoitamiini palvelutaloihin kahdelle viikonpäivälle, joiden aikana käyn läpi hoitajan esiin tuomia asioita. Muina viikonpäivinä olen iltapäivällä tunnin hoitajien tavoitettavissa akuutimmissa asioissa.

Systeemi muodostaa viikkokalenterini rungon, jota täydentävät palvelutaloihini sovitusti toteutettavat lähikierrot sekä vuoroni Pihlajalinnan etälääketieteen yksikön takapäivystyksessä. Lähikierroilla tapaan kaikki potilaani. Se onnistuu tiiviissäkin tahdissa hyvin, kun potilaat ovat ”omiani”, pidemmältä ajalta tutuksi tulleita. Potilaani kuuluvat myös takapäivystyksen piiriin, eli hoitajilla on lääkärituki saavutettavissa kaikkina vuorokauden aikoina.

Malli sopii minulle erinomaisesti

Parasta työssäni on hallinnan tunne. Koska minulla on kaikki langat omissa käsissäni, voin järjestää viikkoni sopimaan muihin menoihini. Toisinaan teen töitä enemmän ja toisinaan pidän osan päivistä vapaana. Vaihtelevuus ja vaiheittaisuus auttavat jaksamaan työssä. Luonteeseeni sopii työskentely kotoa käsin, ja ison osan työstäni teen häiriöttä omassa työhuoneessani. Toisaalta minulla on useita työporukoita palvelutalojeni hoitajien kanssa sekä Pihlajalinnan etälääketieteen muiden vastuulääkäreiden ja hallinnon kanssa.

Etänäkin olemme tiivis yhteisö

Vaikka sijaitsemme maantieteellisesti kaukana toisistamme, olemme muodostaneet tiiviin työyhteisön. Yksikkönä olemme juuri sopivan kokoinen. Se on riittävän iso työn tasaista jakautumista ajatellen, mutta riittävän pieni, jotta tunnemme toisemme. Harvassa työpaikassa lääkäri tuntee hallintoa nimeltä, vaikka juuri hehän vastaavat työn sujuvuudesta. Yksikkömme koko takaa sen ketteryyden, ja jonkun keksimä hyvä työtapa leviää nopeasti laajaan käyttöön.

Etälääketieteen yksikössä me tamppaamme latua tulevaisuuden kasvusuuntaan. On hienoa olla mukana tällaisessa joukossa. Viimeisin lisä työhöni on uusien lääkäreiden perehdytys, mistä olen nauttinut valtavasti.

Toivotankin mielelläni uudet vastuulääkärit tervetulleeksi!

Kiinnostuitko vastuulääkärin työstä? Ota yhteyttä

Laura Iisakka Palvelupäällikkö, lääkäripalvelut 040 573 0517, [email protected] Eveliina Mauno-Tervala Palvelujohtaja, lääkäripalvelut 050 338 1198, [email protected]

Lue lisää lääkäreiden uratarinoita

Vastuulääkäri Jan Selenius: Laadukas, järkevä ja palkitseva malli kaikille

Vastuulääkäri Jan Selenius kertoo, miten laadukas ja joustava vastuulääkärimalli parantaa työn mielekkyyttä ja tehokkuutta.

Vastuulääkäri Kaisu Hämäläinen: Ihana oma vapaus

Vastuulääkärin työ houkutti minua pitkien hoitosuhteiden, itsenäisyyden, mielekkyyden ja vaihtelevuuden vuoksi. Palkkauskin vaikutti tehtävään sopivalta.

Vastuulääkäri Ulla Litmanen: Työ on hyvin itsenäistä

Halusin vastuulääkäriksi tarjotakseni ikääntyneille laadukasta hoitoa, välttääkseni turhia sairaalakäyntejä ja panostaakseni ennaltaehkäisyyn sekä riskitekijöiden kartoitukseen.

Vastuulääkäri Helka Hosia: Laaja näkökulma terveydenhuoltoon

Vastuulääkäri Helka Hosia vastaa Pihlajalinna Etälääketieteen koulutuksesta ja kehityksestä. Kliinisen työn ja kehitystyön yhdistäminen auttaa ymmärtämään kliinisiä haasteita.

Työparityöskentelyä uniklinikalla

Työparityöskentely uniklinikalla on hyvä esimerkki siitä, kuinka kokenut lääkäri ja työuran alkuvaiheessa oleva hoitaja pystyvät yhdessä toimimaan potilaiden parhaaksi.

Lääkärin uratarina: Jussi Hyyrynen

Etsitkö uutta uraa lääkärinä? Muusikon ja lääkärin uran yhdistänyt Jussi Hyyrynen kertoo neljä syytä, miksi lääkärit viihtyvät Pihlajalinnassa.

Lääkäreiden kokemuksia Pihlajalinnan Turun toimipisteistä

Pihlajalinnan lääkärit Helka Koivu ja Janne Luostarinen tapasivat ja vertailivat kokemuksiaan

Vastuulääkäri Marika Kandell: Kaikki langat käsissäni

Parasta työssäni on hallinnan tunne, koska minulla on kaikki langat omissa käsissäni

Tärkeintä on se, että potilas kokee tulleensa kuulluksi

Vastuulääkäri Lisa Pelttari pitää tärkeänä, että potilas kokee tulleensa kuulluksi. Pelttari arvostaa etätyön mahdollisuuksia ja tiimityötä kotisairaanhoidossa.

Vastuulääkäri Josefin Miemois-Foley: Lähempänä ihmistä

Vastuulääkäri Josefin Miemois-Foley arvostaa työn itsenäisyyttä ja potilaiden kokonaisvaltaista hoitoa, mikä parantaa heidän elämänlaatuaan.

Lääkäri Mikko Pelkonen: Työnkuva on monipuolinen ja joustava

Mikko Pelkonen on tyytyväinen siihen, että työnkuva on monipuolinen ja räätälöitävissä

Pediatrit Teemu ja Jouni kertovat työskentelystä Pihlajalinnassa

Jounin ja Teemun mielestä Pihlajalinnassa työskentely on mutkatonta ja sujuvaa, ja työntekijöitä arvostetaan ja huomioidaan