Nikola Fösel — Pihlajalinna

Nikola Fösel

Urologi

Urologi eli urologian erikoislääkäri on perehtynyt sekä naisten että miesten virtsaelinsairauksien tutkimiseen ja hoitoon. Urologi tutkii ja hoitaa myös miesten sukupuolielinten sairauksia.

Virtsaaminen, pidätyskyky ja toimiva seksuaalisuus ovat osa elämänlaatua, mutta monelle voi tulla ongelmia niiden suhteen.

Varsinkin miehille voi tulla iän myötä vaikeuksia rakon tyhjenemisen kanssa ja yöllinen virtsaamisen tarve voi häiritä unenlaatua. Tällöin olisi hyvä hakea apua ja urologi on asiantuntija näissä asioissa.

Urologina pystyn diagnosoimaan ja hoitamaan miesten eturauhasongelmat, niin hyvänlaatuiset kuin pahanlaatuisetkin. Vastaanotollani tutkin potilaita kliinisesti ja samalla käynnillä voidaan kuvata eturauhasta ja virtsarakkoa ultraäänellä. Tarvittaessa on mahdollista ottaa myös koepaloja eturauhasesta.

Pienet toimenpiteet, kuten esinahan leikkaukset tai miesten sterilisaatio, voidaan tehdä paikallispuudutuksessa vastaanotolla.

Urologi hoitaa myös miesten seksuaaliset haasteet, kuten erektiohäiriöt, ennenaikainen tai viivästynyt siemensyöksy, haluttomuus tai genitaalialueen kiputilat. Vastaanotolla tutkin potilaita ja löydämme yhdessä ratkaisuja ongelmiin potilaan elämäntilanne huomioon ottaen. Opiskelen tällä hetkellä seksuaalineuvojaksi ja pystyn sitä kautta tarjoamaan laajemman näkökulman seksuaalisiin ongelmiin.

Urologi ei kuitenkaan ole pelkkä miesten lääkäri: hoidan myös naisten virtsaamisvaivat kuten yli- tai aliaktiivinen virtsarakko, virtsankarkailua tai lantion kiputilat. Tarvittaessa teemme yhteistyötä gynekologin kanssa.

Lääkärinä minulle on tärkeää, että pääsen kuuntelemaan ja tutkimaan potilasta kiireettömästi ja huolellisesti, joten vastaanottoaikani ovat 30 minuutin pituisia. Halutessasi voit varata myös tupla-ajan.

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Urologian erikoislääkäri

Lapsipotilaat:
En hoida lapsipotilaita
Kielitaito:
suomi, englanti, saksa
Toimipisteet:

Pihlajalinna Kouvola

Hallituskatu 7 D , 45100 Kouvola