Fysioterapia

Fysioterapia kehittää hyvinvointia, toimintakykyä ja liikkumista. Sen avulla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinten vaivoja, kiputiloja sekä rasitusvammoja.

Fysioterapia edistää hyvinvointia ja toimintakykyä

Fysioterapia keskittyy tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin, kiputiloihin, rasitusvammoihin ja leikkausten jälkitilojen hoitoon. Fysioterapiassa pyritään palauttamaan ja ylläpitämään kehon optimaalinen toiminta.

Fysioterapian avulla voidaan vähentää työstä, urheilusta ja arjen askareista johtuvia rasituksia ja parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hoidon tavoitteena on myös poistaa oireiden aiheuttaja, jotta vaiva ei uusiudu.

Varaa aika fysioterapeutille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Mihin fysioterapiaa tarvitaan?

Fysioterapian keskeisiä tavoitteita ovat kivunlievitys, toimintakyvyn parantaminen ja vammojen ennaltaehkäisy. Kuntoutus voi olla tarpeen esimerkiksi leikkausten, tapaturmien tai sairauksien jälkeen.

Fysioterapian avulla voidaan hoitaa monenlaisia vaivoja, kuten:

  • niska- ja selkäkivut
  • päänsäryt, migreeni ja huimaus
  • olkapää- ja kyynärpäävaivat
  • ranne- ja käsivaivat
  • lonkan, polven, nilkan ja jalkaterän kiputilat ja toimintahäiriöt
  • rasitus- ja urheiluvammat
  • leikkauksen jälkeinen toipuminen
  • neurologisten ja muiden sairauksien aiheuttamat liikkumisongelmat

Mitä fysioterapeutin vastaanotolla tapahtuu?

Ensimmäisellä tapaamiskerralla fysioterapeutti selvittää oireiden syyt haastattelemalla, testaamalla ja tutkimalla potilasta. Jokaisen potilaan tila arvioidaan yksilöllisesti, heidän elämäntilanteensa huomioiden ja koostetaan kokonaiskuva hoidontarpeesta.

Tutkimisen menetelminä käytetään manuaalista terapiaa, liiketestausta, kivun arviointia sekä erilaisia toiminnallisia harjoitteita. Fysioterapeutti arvioi tilanteen, asettaa hoidon tavoitteet yhdessä potilaan kanssa ja laatii hoitosuunnitelman. Suunnitelmaan sisältyy hoitomenetelmien valinta, kuten harjoitukset, manuaalinen terapia, ergonomianeuvonta tai muut tarvittavat hoitomuodot.

Fysioterapeutti seuraa hoidon edistymistä säännöllisesti ja hoitosuunnitelmaa muokataan potilaan tilanteen ja edistymisen perusteella.

Millaisia hoitomuotoja fysioterapiassa on?

Fysioterapeutit hyödyntävät työssään manuaalista terapiaa kuten hierontaa, terapeuttisia harjoitteita, fysikaalista terapiaa sekä apuvälineitä ja tukiteippauksia. Fysioterapeutit myös opastavat turvalliseen liikunnan aloittamiseen ja antavat neuvoja omatoimiseen hoitoon tuki- ja liikuntaelinoireiden lievittämiseksi.

Fysioterapialla ei ole tarkoitus hoitaa vain akuutteja ongelmia, vaan se tukee arjen toimintakyvyn ylläpitämistä ja ennaltaehkäisee esimerkiksi istumatyöstä aiheutuvia vaivoja.

Eri fysioterapiamuotoja ovat:

Löydä lähin Pihlajalinnan fysioterapeutti

Fysioterapeutti Helsinki
Fysioterapeutti Tampere
Fysioterapeutti Turku
Fysioterapeutti Lahti
Fysioterapeutti Oulu
Fysioterapeutti Jyväskylä
Fysioterapeutti Kuopio

Löydät myös muiden paikkakuntien fysioterapeutit verkkoajanvarauksesta.

Fysioterapian hinnasto

Löydät fysioterapiapalveluiden hinnat hinnastosta.

Muut kuntoutuspalvelut Pihlajalinnassa

Lue myös