Pihlajalinnassa tuki-ja liikuntaelinongelmiin erikoistuneet terveydenhuollon manipulatiivisen hoidon ammattilaiset. Näiltä sivuilta saat lisätietoa kiropraktikon ja naprapaatin palveluista.

Kiropraktiikka

Hoito tapahtuu nopeilla ja lyhyillä, venyttävillä liikkeillä. Hoidon aikana kuuluu usein ‘niksaus’ ääni, joka kuuluu nivelestä kiropraktikon käsittelyssä. Äänen kuuluminen on sivutuote, ei hoidon onnistumisen ehto, eikä sitä tarvitse pelätä.

Kiropraktikon työvälineisiin kuuluu erityinen hoitopöytä, jossa on liikkuvia osia. Pöydän käyttö auttaa tuottamaan nopeita hoitoliikkeitä ja löytämään optimaaliset hoitoasennot. Kiropraktikon huomio kohdistuu useimmiten hyviä vipuvarsia tarjoavaan selkärankaan sillä Kiropraktikko etsii selkärangasta huonoiten liikkuvat alueet ja pyrkii tasapainottamaan liikkuvuutta niin, että se olisi mahdollisimman symmetristä.

Lue lisää täältä.

Naprapatia

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija. Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Kliinisessä hoidossa pyritään selvittämään rangan ja raajojen kudosrakenteiden kuten välilevyjen, fasettinivelten, nivelsiteiden, lihasten ja hermokudosten häiriintyneitä toimintoja ja biomekaanista kuormittumista. Hoito tähtää liikehäiriöiden tuottamien kipuoireyhtymien ja hermotuksen kautta tapahtuvien seurauksien ja heijasteiden normalisointiin. Tavoitteena on kivuttoman liikkumisen ilo , olitpa sitten urheilija tai arjen liikkuja.

Lue lisää täältä.