Tapaturmat

Arjessa sattuu ja tapahtuu. Tapaturman sattuessa on tärkeää hakeutua hoitoon mahdollisimman nopeasti. Muista ilmoittaa vahingosta sekä vakuutuksesta oikealle taholle ja tehdä vahinkoilmoitus.

Monesta Pihlajalinnan lääkärikeskuksista löydät päivystyspalvelut yleislääkäripäivystyksestä aina erikoislääkäreihin myös leikkaushoitoa vaativiin vammoihin. Päivystykseen voit tulla ajanvarauksella tai ilman.

Katso tapaturmapäivystys

Katso yleislääkäripäivystys

Tapaturma vapaa-ajalla

Suurin osa tapaturmista tapahtuu kotona tai harrastusten parissa. Tällöinkin on tärkeintä hakeutua nopeasti asianmukaiseen hoitoon.

Tapaturman sattuessa vapaa-ajalla toimi seuraavasti:

  • Hakeudu hoitoon mahdollisimman pian.
  • Ilmoita jo ajanvarauksessa mahdollisesta vakuutuksesta (oma tai työnantajan).
  • Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön pian tapaturman jälkeen, jotta hoito etenee nopeasti ja hoidon kulut saadaan ohjattua oikein.

Tapaturma töissä

Tapaturman sattuessa työajalla toimi seuraavasti:

  • Hakeudu hoitoon ensisijaisesti omalle työterveysasemallesi.
  • Ilmoita vahingosta esimiehellesi viipymättä. Työnantajasi tulee tehdä vahinkoilmoitus mahdollsimman pian, jotta hoitosi etenee nopeasti ja hoidon kulut ohjautuvat oikein.

Tapaturma liikenteessä

Jos joudut kolariin tai sinulle sattuu liikennevahinko työmatkan aikana, tapaturma käsitellään yleensä työtapaturmavakuutuksen kautta. Noudata vakuutusyhtiöltä saamasi ohjeita.

Lue myös

Ajanvaraus

Voit saapua päivystykseen ajanvarauksella.

Varaa aika yleislääkäripäivystykseen verkkoajanvarauksesta.

Varaa aika tapaturmapäivystykseen verkkoajanvarauksesta.