Pihlajalinnan Kansantautiklinikalta saat laadukasta hoitoa vastaanotolla sekä etäpalveluna. Kansantautiklinikalla sinua auttavat esimerkiksi lihavuuteen, diabetekseen ja sydän- ja versiosuonitauteihin erikoistuneet lääkärit sekä muut asiantuntijat.

Kansantautiklinikka palvelee etäpalveluna ympäri Suomen tai lääkärikeskuksessa vastaanotolla. Kansantautiklinikkaan kuuluu erikoistunut asiantuntijatiimi, joka toimii Helsingissä Pihlajalinna Dextra Munkkivuoressa. Kansantautiklinikalle voi tulla hakemaan apua myös elämäntapasairauksien ehkäisemiseen.

Varaa aika Kansantautiklinikan lääkärille verkkoajanvarauksesta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 312 010.

Yksilöllistä apua elämäntapasairauksien hoitoon

Kansantaudit ovat pitkäaikaisia länsimaiseen elämäntapaan liittyviä sairauksia, joiden haitallisia vaikutuksia terveyteen, elämänlaatuun ja toimintakykyyn voidaan hyvällä hoidolla ehkäistä.

Pihlajalinnan Kansantautiklinikalla keskitytään erityisesti seuraavien kansantautien hoitoon:

Pihlajalinnan Kansantautiklinikalla pyritään ehkäisemään ja vähentämään kansantautien haitallisia terveysvaikutuksia. Hoidon kulmakivenä on tehokas elintapahoito, johon yhdistetään tarvittaessa tutkimusnäyttöön perustuva lääkehoito. Keskiössä on henkilökohtainen hoitosuunnitelma, johon määritetään myös yksilölliset hoidon tavoitteet. Tavoitteita laaditaan sekä lyhyelle että pidemmälle ajanjaksolle. Hoitosuunnitelman laatimisessa huomioidaan kokonaisvaltaisesti elämäntilanne, sairaushistoria, ikä sekä työ- tai opiskeluelämä.

Hoitosuunnitelman toteutuksessa tukena toimii asiantuntijatiimi, joka tekee tiivistä yhteistyötä hoidon onnistumiseksi. Kansantautiklinikan moniammatillisen tiimin tavoite on parantaa toimintakykyä ja elämänlaatua sekä ehkäistä mahdollisia liitännäissairauksia.

Käyntien määrä ja tiheys Kansantautiklinikalla vaihtelee yksilöllisesti. Tapaamiskertoja voi olla 1–12 kuukauden välein.

Kansantautiklinikka toimii kattavasti etäpalveluna

Etäpalveluna toteutettuna pystymme tarjoamaan kaikille samaa hoitoa asuinpaikasta riippumatta. Vastaanotot voidaan hoitaa etänä joko videovastaanotolla tai puhelinkeskustelulla. Hoidossamme hyödynnämme laajasti potilaan/asiakkaan tekemiä omamittauksia, kuten esimerkiksi paino ja verenpaine.

Etäpalvelun tukena ovat Pihlajalinna lääkärikeskusten kattavat laboratorio- ja kuvantamistutkimuspalvelut sekä tarvittaessa myös laajat sydäntutkimusten palvelut. Kansantautiklikikka toimii myös niissä lääkärikeskuksissa, missä Kansantautiklinikan asiantuntijat ottavat vastaan.

Kansantautiklinikan asiantuntijat

Kansantautiklinikkaan kuuluvat erikoislääkärit ja hoitajat, jotka ovat erikoistuneet esimerkiksi diabeteksen, lihavuuden ja sydänsairauksien hoitoon. Lisäksi klinikkaan kuuluu ravitsemusterapeutteja, fysioterapeutteja sekä muiden asiantuntijoiden palveluita.

Kansantautiklinikalla lääkäri suunnittelee hoidon sekä siihen kuuluvan lääkehoidon kokonaisuuden, määrittää tarvittavat kontrollikäynnit laboratoriokokeissa ja ohjaa tarvittaessa muiden asiantuntijoiden (esimerkiksi kardiologin) vastaanotolle. Hoidossa pyritään hyödyntämään hoitomuotoja, jotka todistetusti parantavat ennustetta ja esimerkiksi tukevat painonhallintaa.

Hoitajan vastaanotolla keskitytään omahoidon suunnitteluun ravitsemuksen, liikunnan ja elämäntapojen osalta. Käynneillä seurataan vointia ja opetellaan esimerkiksi verenpaineen seurantaa sekä lääkehoidon aloitusta ja toteutusta. Lisäksi katsotaan omahoitoon tarvittavat lähetteet ja välineet ajan tasalle.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolla käydään läpi nykyinen ruokavalio, jonka pohjalta suunnitellaan arkeen soveltuvia muutoksia terveydentila huomioiden. Ravitsemusterapeutin vastaanotolla asiakas saa tietonsa ja ruokavalionsa päivitettyä turvallisesti tutkittuun tietoon ja suosituksiin pohjautuen.

Ajanvaraus ja asiointi

Voit varata ajan suoraan Kansantautiklinikan lääkärille verkkoajanvarauksesta. Voit varata ajan myös soittamalla asiakaspalveluumme 010 312 010.

Etävastaanotoillamme käytämme joko videovastaanottoa tai puhelinta, asiakkaan toivomusten mukaan. Videovastaanotolla käytämme Pihlajalinna-videovastaanotto -sovellusta, jonka voi ladata Google Playsta tai App Storesta.

Palvelemme myös vakuutusyhtiöasiakkaita. Varmistathan omalta vakuutusyhtiöltäsi, että vakuutuksesi kattaa Kansantautiklinikan etäpalvelut.

Muut diabeteksen ja painonhallinnan palvelut

Huolehdimme sinusta kokonaisuutena. Pihlajalinnassa sinua auttavat lääkärit, painonhallintahoitajat, ravitsemusterapeutit, univalmentajat, fysioterapeutit ja liikunnan asiantuntijat tarpeidesi mukaan. Saat myös painonhallintaan psyykkistä tukea.

Lue myös