Painonhallintaklinikka

Painonhallintaklinikalta saat kokonaisvaltaista hoitoa ja pitkäkestoista apua painonhallintaan. Painonhallintaklinikalla sinua auttavat erikoislääkärit sekä muut painonhallinnan asiantuntijat.

Painonhallintaklinikalta saat lääketieteellistä ja kokonaisvaltaista apua painonhallintaan. Painonhallintaklinikan asiantuntijoiden sekä pitkäaikaisen seurannan avulla tähtäämme pysyvään muutokseen.

Painonhallintaklinikka palvelee sinua etäpalveluna ympäri Suomen. Lähipalvelut ovat mahdollisia Helsingissä ja Tampereella.

Ilmainen soittoaika painonhallintahoitajalle

Haluatko kuulla lisää Painonhallintaklinikan palveluista? Varaa ilmainen 15 min soittoaika painonhallintahoitajalle verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010.

Halutessasi voit varata ajan suoraan myös painonhallintahoitajan kartoituskäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010.

Yhdessä kohti loppuelämän muutosta

Syyt painonhallinnan ongelmien taustalla ovat usein monitasoisia, eikä niiden ratkaiseminen yksin ole aina mahdollista. Painonhallintaklinikalla selvitämme painonhallinnan ongelmien juurisyyt ja tarjoamme niihin lääketieteellisiä ratkaisuja.

Etenemme kohti muutosta vaiheittain. Kuljemme muutoksessa mukanasi pitkäkestoisesti, elämän monella osa-alueella. Muutoksesi ei ole sarja rajoituksia, vaan enemmän elämää.

Ylipainon kanssa ei kannata antaa periksi – ei vaikka takana olisi monta epäonnistunutta laihdutusyritystä.

Painonhallintahoitajan kartoitustapaamisen perusteella suunnittelemme sinulle tilanteeseesi sopivan hoitopolun. Saat lääketieteellisen tuen painonhallintaan aina lääkärin tapaamisesta painonhallinnan psyykkiseen tukemiseen.

Moniammatillista tukea painonhallintaan

Huolehdimme sinusta kokonaisuutena. Painonhallintaklinikalla sinua auttavat lääkärit, painonhallintahoitajat, ravitsemusterapeutit, univalmentajat, fysioterapeutit ja liikunnan asiantuntijat tarpeidesi mukaan. Saat myös painonhallintaan psyykkistä tukea.

Lääkärit

Lääkärimme ovat kaikki kokeneita diabeteslääkäreitä. Lääkäri suunnittelee hoitosi kokonaisuuden ja määrittää tarvittavat kontrollikäynnit esimerkiksi laboratoriokokeissa. Lääkäri myös kirjoittaa tarvittavat lähetteet. Tarvittaessa lääkäri suunnittelee myös painonhallinnan lääkehoidon ja tekee leikkaushoitoarvion.

Painonhallintahoitajat

Painonhallintahoitaja kulkee rinnallasi alusta alkaen aina tavoitteiden saavuttamiseen asti. Hoitaja kartoittaa kanssasi lähtötilanteen, auttaa arkisissa painonhallinnan haasteissa, pitää sinuun säännöllisesti yhtyettä ja iloitsee kanssasi onnistumisista. Sinua kuunnellen ja tarpeesi huomioiden löydätte yhdessä oman näköisesi hoitopolun tukipalveluita hyödyntäen.

Ravitsemusterapeutit

Ravitsemusterapeutti arvioi ruokavaliosi laadun ja ravintoaineiden saannin riittävyyden. Ravitsemusterapeutin vastaanotolla saat päivitettyä tietosi ja ruokavaliosi turvallisesti tutkittuun tietoon ja suosituksiin pohjautuen.

Painonhallinnan psyykkinen tuki

Psyykkisellä hyvinvoinnilla ja voimavaroilla on valtava merkitys painonhallinnan kannalta. Painonhallintaklinikalla saat mielen hyvinvoinnin asiantuntijoiden apua pienissä ja suurissa asioissa. Painonhallintaongelmien taustalla voi olla esimerkiksi taipumus pistää muut itsensä edelle, oma arvottomuuden tunne tai haasteet kohdata vaikeita tilanteita. Psyykkisen tuen avulla työstät muutosta itseen ja etsit syömistottumusten juurisyitä.Opit tekemään tietoisia valintoja ja miettimään omien valintojen pohjimmaisia syitä.

Univalmentajat

Tiesitkö, että niukka uni voi altistaa myös lihomiselle? Hyvä uni edistää kehon vastustuskykyä sekä vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin ja diabetekseen. Univalmentajalta saat apua hyvään ja rentouttavaan uneen sekä tarvittaessa ohjauksen lääkärin vastaanotolle jatkotutkimuksiin esimerkiksi uniapneaepäilyn takia.

Fysioterapeutit

Fysioterapeutit tukevat sinua toimintakykysi ja liikkumisesi kehittämisessä. Jos saat liikuntalähetteen, fysioterapeutti suunnittelee kanssasi tilanteeseesi ja voimavaroihisi sopivan liikuntaohjelman. Fysioterapeutti myös seuraa liikuntaohjelmasi edistymistä, ja siitä huolehditaan myös lääkärin ja hoitajan seurantakäynnillä. Liikuntalähete toteutetaan Forever-liikuntakeskuksissa, jossa sinua palvelevat tarvittaessa myös muut liikunnan asiantuntijat.

Painonhallinnan hoitovaihtoehdot

Painonhallintaklinikalla painonhallinnan hoitovaihtoehdot perustuvat tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin.

Painonhallinnan keskeiset hoitomenetelmät ovat

  • elintapahoito
  • lihavuuden lääkehoito eli laihdutuslääke
  • lihavuuden leikkaushoito

Painonhallinnan lähtökohtana on muuttaa elintapoja määrätietoisesti, mutta maltilla. Elintapahoitoa voidaan tukea tehokkaasti lääkehoidolla.

Painonhallinnan lääkehoitoon on nykyään käytettävissä tehokkaita lääkkeitä, joita hyödynnetään paljon myös diabeteksen hoidossa. Painonhallinnan lääkehoitoon on mahdollisuus saada myös Kela-korvausta tietyin kriteerein.
Vaikeissa tilanteissa voidaan turvautua leikkaushoitoon. Lääkäri tekee leikkaushoitoarvion ja lähetteen julkiselle puolelle jatkoselvityksiin. Pihlajalinnassa ei tehdä lihavuusleikkauksia.

Kiinnostuitko tai kaipaatko lisätietoja?

Varaa ilmainen 15 min soittoaika painonhallintahoitajalle verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010.

Voit varata ajan suoraan myös painonhallintahoitajan kartoituskäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010.

Hinnasto

Vastaanottokäynnin hinnan näet verkkoajanvarauksen yhteydessä.

Vastaanottokäynteihin ja etävastaanottokäynteihin lisätään palvelumaksu, Kanta-maksu sekä mahdollinen reseptimaksu voimassa olevan hinnaston mukaan.

Lisätietoja hinnastoista.

Lue myös