Painonhallintaklinikka

Pihlajalinnan Painonhallintaklinikalta saat kokonaisvaltaista hoitoa painonhallintaan. Painonhallintaklinikalla sinua palvelevat erikoislääkärit sekä muut painonhallinnan asiantuntijat.

Hoitopolkusi Painonhallintaklinikalla

Pihlajalinnan painonhallintaklinikka toimii ensisijaisesti etäpalveluna. Etäpalvelun myötä pystymme palvelemaan asiakkaita ympäri Suomen. Pääkaupunkiseudulla on kuitenkin myös mahdollisuus lähipalveluun Pihlajalinna Munkkivuoren toimipisteessä ja Tampereella Pihlajalinna Koskiklinikalla.

Hoitopolkusi alkaa painonhallintahoitajan kartoitustapaamisella. Kartoitustapaamisen perusteella ohjaamme sinut tilanteeseesi parhaiten sopivalle hoitopolulle.

Täytä kartoituskäynti-lomake

Lääke- ja leikkaushoidon arvio tapahtuu erikoislääkärin vastaanotolla. Lääkärimme ovat kaikki kokeneita diabeteslääkäreitä, joilla on pitkä kokemus painonhallintalääkkeiden käytöstä. Lisäksi käytettävissäsi ovat painonhallintaklinikan ravitsemusterapeutit, Forever-liikuntakeskusten fysioterapeutit sekä etäklinikan terapia- ja univalmennuspalvelut. Painonhallintaklinikalta voit saada lähetteen leikkaushoitoon julkisen puolen lihavuuskirurgian yksikköön.

Lihavuuden hoitovaihtoehdot

Painonhallinnan keskeiset hoitomenetelmät ovat elintapahoito, lääkehoito ja leikkaushoito. Voit laskea kehosi painoindeksin BMI ja tarkistaa, mikä hoito kohdallasi olisi mahdollinen.

Laske kehosi painoindeksi (BMI)

Lihavuuden hoito slide

Moniammatillista yhteistyötä painonhallintaan

Huolehdimme sinusta kokonaisuutena. Painonhallintaklinikalla sinua auttaa moniammatillinen joukko painonhallinnan, ravinnon, unen ja liikunnan asiantuntijoita.

Ravitsemusterapian vastaanotolla saat arvion ruokavaliosi laadusta ja ravintoaineiden saannin riittävyydestä. Ravitsemusterapeutin vastaanotolla saat päivitettyä tietosi ja ruokavaliosi turvallisesti tutkittuun tietoon ja suosituksiin pohjautuen.

Univalmennuksilla saat apua hyvään ja rentouttavaan uneen. Tiesitkö, että niukka uni voi altistaa myös lihomiselle? Hyvä uni edistää kehomme vastustuskykyä sekä vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin ja diabetekseen.

Liikuntalähete on ennaltaehkäisevä ja elämänlaatua parantava toimintamalli, jonka avulla Pihlajalinnassa voidaan parantaa kokonaisvaltaisesti terveyttä. Liikuntalähetteen tavoitteena on aktivoida huolehtimaan omasta elämänlaadusta ja toimintakyvystä, sekä osallistaa aktiiviseksi toimijaksi sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Liikuntalähetteen tekee hoidostasi vastaava lääkäri, ja se toteutetaan Foreverin liikuntakeskuksessa.

Tutustu Forever-liikuntakeskuksiin

Lääkehoidon asema painonhallinnan hoidossa kasvaa

Painonhallinnan lääkehoitoon on nykyään käytettävissä tehokkaita lääkkeitä, joita hyödynnetään paljon myös diabeteksen hoidossa. Lääkehoidon asema painonhallinnan hoidossa kasvaa koko ajan suuremmaksi. Tästä osoituksena painonhallinnan Liraglutidi-lääkehoitoon on 1.7.2021 alkaen mahdollisuus saada Kela-korvausta tietyin kriteerein. Liraglutidista korvausta saadakseen asiakkaan painoindeksin on oltava vähintään 35, hänellä on diabeteksen esiaste ja joko verenpaine- tai kolesterolilääkitys.

Lue lisää ylipainon lääkehoidosta

Lue lisää Apteekkari.fi-sivuston artikkelista

Kiinnostuitko?

Jos haluat saada vielä lisätietoa Painonhallintaklinikasta, voit jättää yhteydenottopyynnön painonhallintahoitajalle tai soittaa Pihlajalinnan ajanvaraukseen, joka palvelee numerossa 010 312 010. Painonhallintahoitajamme on sinuun yhteydessä viimeistään kahden arkipäivän sisällä ja kertoo tarkemmin, miten me voimme juuri sinua auttaa. Puhelimitse tai lomakkeen kautta tehtävä yhteydenotto on maksuton.

Hinnasto

Painonhallintahoitajan vastaanotto:
60 min, 93,20 € (ei Kela-korvausta)
puhelu, 19,40 €

Erikoislääkärin vastaanotto:
30 min, 120,00 € (Kela-korvauksen jälkeen 108,00 €)
45min, 180,00 € (Kela-korvauksen jälkeen 168,00 €)

Lue lisää