Painonhallintaklinikka

Painonhallinnan keskeiset hoitomenetelmät ovat elintapahoito, lääkehoito ja leikkaushoito. Pihlajalinnan Painonhallintaklinikka tarjoaa erikoislääkärijohtoisen palvelun, jossa lihavuuden Käypä hoito -suosituksen mukaisesti tarjotaan kokonaisvaltaista hoitoa painonhallintaan.

›› Laske kehosi painoindeksi (BMI)

Lihavuuden hoitovaihtoehdot

Lihavuuden hoito slide

Lääkehoidon asema painonhallinnan hoidossa kasvaa

Painonhallinnan lääkehoitoon on nykyään käytettävissä tehokkaita lääkkeitä, joita hyödynnetään paljon myös diabeteksen hoidossa. Lääkehoidon asema painonhallinnan hoidossa kasvaa koko ajan suuremmaksi. Tästä osoituksena painonhallinnan Liraglutidi-lääkehoitoon on 1.7.2021 alkaen mahdollisuus saada Kela-korvausta tietyin kriteerein. Liraglutidista korvausta saadakseen asiakkaan painoindeksin on oltava vähintään 35, hänellä on diabeteksen esiaste ja joko verenpaine- tai kolesterolilääkitys.

›› Lue lisää Apteekkari.fi-sivuston artikkelista

Miten Pihlajalinnan painonhallintaklinikka palvelee?

Pihlajalinnan painonhallintaklinikka toimii ensisijaisesti etäpalveluna. Pääkaupunkiseudulla on kuitenkin myös mahdollisuus lähipalveluun, Pihlajalinnan Munkkivuoren toimipisteessä. Etäpalvelun myötä pystymme palvelemaan asiakkaita ympäri Suomen.

Hoitopolku alkaa painonhallintahoitajan kartoitustapaamisella. Sen perusteella asiakas ohjataan hänelle parhaiten sopivalle hoitopolulle. Lääke- ja leikkaushoidon arvio tapahtuu erikoislääkärin vastaanotolla. Lääkärimme ovat kaikki kokeneita diabeteslääkäreitä, joilla on pitkä kokemus painonhallintalääkkeiden käytöstä. Lisäksi asiakkaan käytettävissä ovat painonhallintaklinikan ravitsemusterapeutit, Forever-liikuntakeskusten fysioterapeutit sekä etäklinikan terapia- ja univalmennuspalvelut. Asiakas voi saada lähetteen leikkaushoitoon julkisen puolen lihavuuskirurgian yksikköön.

Hinnasto

Painonhallintahoitajan vastaanotto:
60 min, 92,50 € (ei Kela-korvausta)
puhelu, 19,40 €

Erikoislääkärin vastaanotto:
30 min, 120,00 € (Kela-korvauksen jälkeen 108,00 €)
45min, 180,00 € (Kela-korvauksen jälkeen 168,00 €)

Mitä painonhallintaklinikan tukipalvelut sisältävät?

Ravitsemusterapian vastaanotolla asiakas saa arvion ruokavalionsa laadusta ja ravintoaineiden saannin riittävyydestä. Ravitsemusterapeutin vastaanotolla asiakas saa tietonsa ja ruokavalionsa päivitettyä turvallisesti tutkittuun tietoon ja suosituksiin pohjautuen.

Pihlajalinnasta saat univalmennuksilla apua hyvään ja rentouttavaan uneen. Tiesitkö, että niukka uni voi altistaa myös lihomiselle? Hyvä uni edistää kehomme vastustuskykyä sekä vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin ja diabetekseen.

Liikuntalähete on ennaltaehkäisevä ja elämänlaatua parantava toimintamalli, jonka avulla Pihlajalinnassa voidaan parantaa kokonaisvaltaisesti asiakkaan terveyttä. Liikuntalähetteen tavoitteena on aktivoida asiakasta huolehtimaan omasta elämänlaadustaan ja toimintakyvystään, sekä osallistaa hänet aktiiviseksi toimijaksi sairauksiensa ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Liikuntalähetteen tekee hoidostasi vastaava lääkäri, ja se toteutetaan Foreverin liikuntakeskuksessa. Pihlajalinnaan kuuluu 18 Foreverin liikuntakeskusta ympäri Suomea.

Kiinnostuitko?

Lisätietoa Painonhallintaklinikasta saa täyttämällä tämän Kartoituskäynti-lomakkeen tai soittamalla Pihlajalinnan ajanvaraukseen, joka palvelee numerossa 010 312 010. Painonhallintahoitajamme on sinuun yhteydessä viimeistään kahden arkipäivän sisällä ja kertoo tarkemmin, miten me voimme juuri sinua auttaa. Puhelimitse tai lomakkeen kautta tehtävä yhteydenotto on maksuton.