Naprapatia

Naprapatia on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn keskittynyt kliininen hoitomuoto.

Naprapatia auttaa kehoa kivuttomaan liikkeeseen

Naprapaatit hoitavat selkärankaan liittyviä ja selkärangasta hermotuksen kautta heijastuvia kiputiloja sekä eriasteisia raajanivelten toimintarajoituksia ja särkyjä. Hoito vaikuttaa hermotukseen, nivelrakenteisiin ja niveliä tukevien lihasten toimintaan. Sen tavoite on helpottaa potilaan kokemaa kipua ja auttaa kehoa tai kehon osaa kohti parempaa ja normaalimpaa liikelaajuutta.

Naprapaatti tutkii, diagnosoi, käsittelee, kuntouttaa ja ohjeistaa kipujen ennaltaehkäisyyn akuuteissa ja kroonisissa kiputiloissa sekä tuki- ja liikuntaelimistön liikehäiriöissä. Hoito tapahtuu potilaan oireisiin liittyen erilaisin soveltuvien manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikoin.

Varaa aika naprapaatille verkkoajanvarauksestamme tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Mitä naprapaatti tekee?

Naprapaatit ovat manuaalisen lääketieteen ja manipulatiivisen hoidon korkeakoulutettuja asiantuntijoita. Naprapatia erikoisalana määritellään hermo- ja liikuntaelinjärjestelmän kivun ja toimintahäiriön spesifisen tutkimuksen, diagnosoinnin, manuaalisen hoidon ja kuntoutuksen kokonaisuudeksi.

Hoidolla pyritään palauttamaan toimintakykyä hoitamalla sidekudosia, lihaskudoksia ja hermoston kudoksia selkärangan sisällä tai sen ympärillä sekä muita kehon nivelkokonaisuuksia. Naprapatia perustuu manuaaliseen hoitoon, jossa hyödynnetään muun muassa nivelten manipulaatiota ja mobilisaatiota, pehmytkudosten käsittelyä, venytyksiä ja yksilöidysti ongelmaan soveltuvaa terapeuttista harjoittelua.

Hoidon aluksi naprapaatti arvioi potilaan tilan ja laatii sitten yksilöllisen hoitosuunnitelman. Tämän jälkeen naprapaatti hoitaa potilasta häiriön ja oirekuvan perusteella manuaalisilla ja manipulatiivisilla tekniikoilla. Kipua hoidettaessa tarvittaessa manuaalisia hoitotekniikoita täydennetään lisänä elektroterapialla tai akupunktiolla.

Hoidon lopuksi naprapaatti ohjeistaa kotiharjoittelua, jossa voi tietyissä tilanteissa sisältyä myös ergonomiaan ja elämäntapoihin liittyviä vinkkejä.

Tarvittavien hoitokertojen määrä riippuu vaivasta. Naprapaatti seuraa hoidon etenemistä ja tekee tarvittaessa muutoksia hoitosuunnitelmaan.

Olipa taustalla sitten työperäinen, liikenteessä sattunut tahi urheillessa tapahtunut vamma, niin hoito tähtää liikehäiriöiden tuottamien kipuoireyhtymien ja hermotuksen kautta tapahtuvien seurauksien ja heijasteiden normalisointiin. Tavoitteena on kivuton arki ja liikkumisen ilo.

Mitä vaivoja naprapaatti hoitaa?

Naprapaatti hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia kuten selkä- ja niskakipuja, nivelkipuja ja urheiluvammoja. Tyypillisiä naprapatialla hoidettavia vaivoja ovat:

  • välilevyoireet
  • fasettiniveloireet
  • rankaperäiset rintapistokset
  • olka- ja kyynärpäävaivat
  • ranne- ja käsivaivat
  • lonkkakivut
  • nilkka- ja polvivaivat
  • päänsäryt, migreeni
  • huimaus ja tähän liittyvät tasapaino-ongelmat
  • lihasjännitykset ja -kivut
  • hermopinteet ja -ärsytykset, kuten iskias

Milloin on syytä varata aika naprapaatille?

Naprapaatille kannattaa varata aika sekä akuuteissa että kroonisissa tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloissa ja niiden ennaltaehkäisyssä. Myös kehon toiminnalliset ongelmat ja työperäiset vaivat ovat hyvä syy hakeutua naprapaatin vastaanotolle.

Usein vaivoja on helpompi hoitaa ja korjata heti alkuvaiheessa. Pitkällä aikavälillä oireet voivat pahentua ja aiheuttaa kroonisia kiputiloja. Tarvittaessa naprapaatti ohjaa sinut eteenpäin jatkotutkimuksiin toiselle terveydenhuollon ammattilaiselle.

Ajanvaraus

Voit tulla naprapaatin vastaanotolle ilman lähetettä. Varaa aika naprapaatille verkkoajanvarauksestamme tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Pihlajalinnan muut tuki- ja liikuntaelinsairauksien asiantuntijapalvelut