Nilkan ja jalkaterän fysioterapia

Nilkan ja jalkaterän erilaiset toiminnalliset häiriöt ja kiputilat ovat yleisiä. Yksipuolinen kuormitus ja toisaalta lyhytkestoinen voimakkaampi rasitus johtavat helposti alaraajan liialliseen tai epätarkoituksenmukaiseen kuormittumiseen ja kiputilojen kehittymiseen.

Tyypillisesti nilkan ja jalkaterän toimintahäiriöt voivat aiheuttaa ongelmia myös ylempänä liikeketjussa, esimerkiksi polven ja lonkan alueella tai lantiossa ja rangassa. Yleinen syy fysioterapiaan hakeutumiselle ovat myös erilaiset vammat ja leikkausten jälkitilat. Fysioterapeuttinen hoito määritetään tarkan analyysin perusteella.

Tutkimalla kartoitetaan poikkeavuudet jalan normaalista toiminnasta ja biomekaaniset syyt toimintahäiriöihin. Tämän perusteella laaditaan hypoteesi ongelmaa aiheuttavista tekijöistä ja laaditaan tarkoituksen mukainen hoitosuunnitelma. Usein syynä nilkan ja jalkaterän häiriintyneeseen toimintaan ovat lihasepätasapainon ongelmat ja heikkoudet alaraajan tukilihaksissa tai nivelten toimintahäiriöt. Näihin pyritään puuttumaan harjoittelun kohdentamisella avainlihaksiin ja koko alaraajan linjaukseen.

Aina kohdennettu harjoittelu ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan avuksi mobilisointia tai manipulaatiota nivelten toimintahäiriön korjaamiseksi. Tällä pyritään mahdollistamaan alaraajojen normaali liikemalli ja näin luomaan edellytykset harjoittelun onnistumiselle.

Harjoittelun ja terapian tavoitteena on optimoida kuormitusolosuhteita ja siten luoda edellytykset vaivan paranemiselle. Näin voidaan hoitaa myös oireilun syytä, eikä ainoastaan oiretta.

Varaa aika asiantuntijalle verkkoajanvarauksestamme. Voit myös varata ajan asiakaspalvelumme numerosta 010 312 010.