Polven fysioterapia

Polven ongelmat voidaan karkeasti jakaa rasitusperäisiin kipuihin sekä vammojen aiheuttamiin. Lisäksi polvi painoa kannattelevana nivelenä on altis kulumavaivoille.

Polvinivel koostuu sääriluun ja reisiluun välisestä nivelestä, jota tukevat sivusuunnassa nivelsiteet. Eteen-taakse liikettä polvessa ehkäisevät etu- ja takaristiside. Sääri- ja reisiluun välissä olevat kierukat ehkäisevät nivelpintojen hankautumista toisiaan vasten. Nivelsidevammat ja kierukan repeämät ovat tyypillisiä kaatumisen tai urheilutilanteen aiheuttamia vammoja.

Polven päällä on lisäksi polvilumpio eli patella, joka on kiinni reisilihaksen jänteessä. Polvilumpio voi mennä sijoiltaan, mutta sille tyypillisempiä ovat rasitustyyliset oireyhtymät. Näitä ovat muun muassa patellajänteen tulehdukset tai lumpion alapinnan rustovauriot.

Polven ongelmissa täsmällinen diagnoosi yhdessä ortopedien kanssa luo perustan fysioterapialle. Diagnoosia voidaan varmentaa esimerkiksi magneettikuvalla. Polven fysioterapiassa pyritään polven toiminnan normalisoimiseen erilaisten harjoitteiden kautta. Fysikaalisia hoitoja käytetään paikallisesti oiretta lievittämään.

Leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa noudatamme tutkittua kuntoutussapluunaa, jossa edetään johdonmukaisesti samalla huomioiden kudosten vaatima paranemisaika ja nivelsidekorjauksissa siirteen kiinnittyminen.

Varaa aika asiantuntijalle verkkoajanvarauksestamme. Voit myös varata ajan asiakaspalvelumme numerosta 010 312 010.