Urheilufysioterapia

Pihlajalinna tekee yhteistyötä usean urheiluseuran ja yksilöurheilijan kanssa. Samalla osaamisella hoidamme myös kuntourheilijat.

Varaa aika urheilufysioterapeutille verkkoajanvarauksestamme.

Urheilufysioterapeuttimme ovat erikoistuneet urheilijoiden ja aktiiviliikkujien vammojen ennaltaehkäisyyn, palautumisen optimoimiseen sekä syntyneiden vammojen kuntoutukseen. Urheilufysioterapeutit ymmärtävät eri lajien erityispiirteitä voiden siten havaita lihaksiin ja niveliin kohdistuvan liiallisen rasituksen ja lisääntyneen riskin vammojen syntymiselle.

Urheilufysioterapiassa on tärkeää keskittyä ennaltaehkäisyyn. Tämän vuoksi teemme lihastasapaino- ja liiketaitokartoituksia, joilla tunnistetaan potentiaaliset vammariskit. Oikein suunnatuilla tukiharjoitteilla on selvä tutkimuksellinen näyttö esimerkiksi vakavien polvivammojen ehkäisyssä.

Mikäli sinulle kuitenkin sattuu tapaturmainen vamma tai pidempiaikainen rasitusvamma, urheilufysioterapeuttimme auttavat myös liikuntavammojen hoidossa ja kuntoutuksessa. He suunnittelevat sinulle sopivan yksilöllisen kuntoutusohjelman ottaen huomioon lajisi erityisvaatimukset.

Urheilufysioterapeuttimme pitävät huolen, että pääset mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti takaisin urheilulajisi pariin oli se sitten juoksu, maila- tai pallopeli, voimistelu tai tanssi.

Tunnemme lajisi ja toimimme tiiviissä yhteistyössä muiden asiantuntijoidemme, kuten urheilulääkärien ja ortopedien sekä urheilijoiden, valmentajien ja seurojen kanssa.