Lantion ja lonkan fysioterapia

Lantion ja lonkkien alue on hyvin keskeinen ihmisen toiminnallisessa kokonaisuudessa. Lantion hallinta liittyy yhtälailla selän ongelmiin kuin polven ongelmiin. Lantion asento ja hallinta tulee aina tarkistaa muissakin kuin sen alueen kiputiloissa.

Lantio muodostuu kahdesta suoliluusta, jotka edessä yhdistyvät häpyliitoksessa ja takana niveltyvät ristiluuhun. Ristiluun (sacrum) ja suoliluun (ilium) välisestä nivelestä käytetään nimeä SI-nivel. SI-nivel ja lantiokori on suhteellisen jäykkä rakenne, jota nivelsiteet tukevat. Lantioon ja SI-niveliin saattaa kuitenkin kehittyä virheasentoja, jotka vaativat ammattitaitoisen fysioterapeutin tutkimisen.

Lisäksi lantioon kiinnittyy useita tärkeitä lihaksia, joiden joko heikkous tai kireys ilmenee toiminnan muuttumisena. Suoliluun ulkoreunalla on lonkkanivel (acetabulum), johon reisiluu niveltyy. Lonkkanivel on urheilussa altis kipeytymiselle ja vanhemmalla iällä kulumalle. Lonkan alueen kiputiloja Pihlajalinnassa hoidetaan monesti yhdessä niihin erikoistuneen ortopedin kanssa.

Varaa aika asiantuntijalle verkkoajanvarauksestamme. Voit myös varata ajan asiakaspalvelumme numerosta 010 312 010.