Kun lapsi sairastuu, Lasten Pihlajalinna hoitaa

Kuopion keskustassa sijaitsevalla Pihlajalinnan lääkäriasemalla lapsi pääsee helposti ja nopeasti lääkärin vastaanotolle. Kokonaisvaltaista palvelua tarjoavat lastentautien, lastenkirurgian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkärit.

14 vuotta lastentautien erikoislääkärinä työskennellyt Jouni Pesola hoitaa Kuopion Pihlajalinnan lääkäriasemalla lapsia ja nuoria vauvoista teini-ikäisiin. Hän tutkii ja hoitaa kaikkia lapsuusiässä esiintyviä sairauksia, kuten allergioita, astmaa, diabetesta, infektio- ja veritauteja sekä munuaisten, virtsateiden sekä vatsaelinten sairauksia.

Vastaanotolle pääsee helposti ja nopeasti, monesti jo samana tai seuraavana päivänä.

– Lasten Pihlajalinna on lämminhenkinen ja helposti lähestyttävä perheen pienimpien lääkäriasema. Edustamme useita lasten ja nuorten sairauksiin erikoistuneita lääkäreitä, mikä mahdollistaa kokonaisvaltaisen palvelun tarjoamisen, Pesola kertoo.

Pihlajalinnassa myös lastenkirurgiaa

Kuopiossa lastenkirurgiasta vastaa kokenut lastenkirurgian erikoislääkäri Marja Heikkinen.

– Tavallisimmissa lapsille tehtävissä leikkauksissa korjataan esimerkiksi nivustyrä, napatyrä tai laskeutumaton kives. Teemme myös mahalaukun ja pohjukaissuolen tähystyksiä sekä luomien poistoja. Päiväkirurgista leikkausta varten sairaalaan tullaan aamulla ja kotiin päästään jo iltapäivällä tai alkuillasta. Monesti jälkitarkastusta ei tarvita, Heikkinen kertoo.

Kuopion Pihlajalinnassa hoitoon pääsyä ei tarvitse odotella ja leikkaukseenkin pääsee varsin ripeästi. Useita kymmeniä vuosia lastenkirurgina työskennellyt Heikkinen keskustelee vanhempien kanssa toimenpiteestä ja osaa pukea sen sanoiksi myös pienelle potilaalle.

– Meille voi tulla luottavaisin mielin. Moniammatillinen hoitotiimimme on lapsen ja perheen tukena koko hoitoprosessin ajan, Heikkinen kertoo.

Vakuutusasiakkaiden maksuasiat ja paperityöt on tehty helpoksi. Ne hoituvat Pihlajalinnan asiakaspalvelijoiden toimesta paikan päällä.

– Pyrimme auttamaan lapsiperheitä mahdollisimman joustavasti. Palvelemme lapsiasiakkaitamme myös Pihlajalinna Terveyssovelluksen kautta toimivassa valtakunnallisessa lastenlääkärin chat-palvelussa arkisin klo 8–22 ja viikonloppuisin klo 8–18. Lääkäri voi määrätä chatissa esimerkiksi lapsen tarvitsemia lääkereseptejä, lähetteen laboratoriotutkimuksiin ja kirjoittaa vanhemmalle todistuksen sairaan lapsen hoitoon osallistumisesta tämän työnantajaa varten.

Pesola vakuuttaa, että Pihlajalinnassa kuunnellaan sekä lasta että tämän vanhempia.

– Meillä vallitsee perheitä arvostava ilmapiiri. Vanhemmat ovat lastensa parhaita asiantuntijoita, joten haluamme kuulla, mitä heillä on sanottavana. Toivotamme perheet lämpimästi tervetulleeksi Pihlajalinnaan, Pesola päättää.

Kuvassa lastentautien erikoislääkäri Jouni Pesola.

Varaa aika Kuopioon lastenlääkärille verkkosivuiltamme.

Teksti Eira Isomäki