Petri Rainio — Pihlajalinna

Petri Rainio

Gastrokirurgi

Gastrokirurgi eli vatsaelinkirurgi tutkii ja hoitaa vatsaontelon elinten sairauksia avo- ja tähystyskirurgisin menetelmin.

Yleislääkäri

Yleislääkärin vastaanotolle voi tulla minkä tahansa vaivan takia. Yleislääkärit ovat erikoistuneet yleisimpiin sairauksiin, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sekä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksien hoitoon.

Olen gastroentreologisen kirurgian erikoislääkäri  ja vahvin osa-alueeni on vatsapotilaiden diagnostiikka. Teen myös  säännöllisesti tähystystoimenpiteitä. Tämän lisäksi kirurgisen  runkokoulutuksen myötä  osaan ottaa kantaa  myös yleiskirurgisiin  ongelmiin.

Esimerkiksi lievempiasteiset ongelmat tuki-,ja liikuntaelimien alueella eivät aina vaadi ortopedin vastaanottoaikaa saati leikkausta. Toisinaan ”pattikirurgiassa” voi taas suositella seurantaa  ilman tarvetta poistoleikkaukseen. Tämän kaltainen arviointi  toki vaatii kliinistä kokemusta.

Vahvuudeksi on myös viime vuosien aikana noussut kokonaisvaltainen ote yleislääketieteen saralla. Olen Helsingin yliopistolla erikoistumisvaiheen loppusuoralla yleislääketieteen suhteen. Jos esimerkiksi olet diabeetikko jolla verenpaineongelmaa, kolesterolit koholla ja mieli matalalla, löydetään asioihin useimmiten hoidollinen ratkaisu. Vähintäään otetaan kantaa ongelmiin  ja luodaan jatkosuunnitelma.  

Muistathan varata tarvittaessa  tupla-ajan vastaanotolle, jos esim.  useampi asiakokonaisuus  tarvitsee selvittelyä tai  yksittäisempi  ongelma on monisyisempi.

Tervetuloa vastaanotolle!

Erikoistumisalat ja tehtävät:

Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri

Yleislääkäri

Yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri

Lapsipotilaat:
Hoidan lapsipotilaita
Kielitaito:
suomi, englanti, ruotsi
Toimipisteet:

Pihlajalinna Dextra Munkkivuori

Raumantie 1 a, 00350 Helsinki

Pihlajalinna Vantaa

Elannontie 5 (2krs.), 01510 Vantaa