Niskavaivat

Yksi yleisimmistä toteamuksista on, että ”minulla on niskat tai hartiat jumissa”. Niska-hartiaseudun ongelmien hoito on tutkimustiedon myötä muuttunut passiivisesta hieronnasta siihen, että pyritään vaikuttamaan niihin syihin, miksi niska menee jumiin.

Aiemmin vallalla ollut käsitys, että niskaa pitää venytellä on muuttunut, ja nyt painopiste on kaularangan tukilihasten harjoittamisessa sekä asennon hallinnassa.

Oleellista niskakipujen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä on vaivojen aiheuttajiin puuttuminen ja omien asentotottumusten muuttaminen. Pää painaa 4-5 kiloa. Niskan kuormitus kasvaa moninkertaiseksi, jos pää työntyy eteen. Niskaan kohdistuu tällöin yli 25 kilon kuorma. Siten päätetyöskentelyssä ergonomia ja työn tauottaminen ovat tärkeitä.

Akuuttivaiheessa niskakipua voidaan lääkityksen ohella helpottaa manuaalisella terapialla. Pihlajalinnan fysioterapeutit suorittavat fysioterapeuttisen tutkimisen, jonka pohjalta valitaan oikeat hoitotoimenpiteet.

Niskan harjoittelu aloitetaan palauttamalla niskan liikehallinta. Harjoitukset varmistavat, että lihakset toimivat oikea-aikaisesti. Myös lihasvoimaharjoittelu kohdistuu oikeille lihaksille, kun niskan liikehallinta on kunnossa.

Varaa aika verkkoajanvarauksesta niskavaivoihin erikoistuneelle asiantuntijalle. Voit myös varata ajan asiakaspalvelumme numerosta 010 312 010.