Muistihoitajan vastaanotto

Muistihoitajalle voit varata ajan, jos olet huolissasi omasta tai läheisesi muistin heikkenemisestä. Muistin heikkeneminen voi ilmetä esimerkiksi vaikeuksina selvitä arkisissa toiminnoissa.

Tapaamiset saattavat unohtua toistuvasti, tärkeät esineet katoavat, sanojen löytyminen on vaikeaa, uusien asioiden oppiminen vaikeutuu, aloitekyky heikentyy tai vieraissa paikoissa eksyy helposti.

Osa muistihäiriöistä ei liity muistisairauteen ja on hoidettavissa. Ajoissa havaitun muistisairauden etenemistä voidaan hidastaa, joten on tärkeää, että kaikki muistihäiriöt tutkitaan viivytyksettä.

Muistihoitaja voi ohjata jatkotutkimuksiin lääkärille, joka tarvittaessa määrää laboratoriokokeisiin ja aivojen kuvantamistutkimukseen ja tällöin myös otetaan kantaa muihin sairauksiin ja kokonaislääkitykseen. Vastaanotolla on tarpeen olla mukana omainen tai muu läheinen henkilö.

Valmiiksi kattavampi muistiterveyttä koskeva palvelu on Muistiterveys-paketti, johon sisältyy:

Ensimmäinen käynti hoitajan vastaanotolla, johon kuuluu

  • alkuhaastattelu
  • Cerad-muistitutkimus
  • laajat laboratoriotutkimukset ja sydänfilmi
  • pneumokokki-, influenssa- ja d-tetanus-rokotteen antaminen (rokotteista laskutetaan erikseen)

Toinen käynti lääkärin vastaanotolla, johon kuuluu

  • muun muassa muistitutkimuksen ja laboratoriotutkimusten läpikäynti

Jatkohoito suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa tulosten mukaisesti.

Muistiterveys-paketin hinta on 495 euroa. Tarjoamme palvelua Pihlajalinna Dextrassa (Munkkivuori). Ajan voi varata puhelimitse 010 312 010 tai verkkoajanvarauksesta suoraan muistihoitaja Jaana Railolle.