Alaluomitoimenpiteet laserilla

Silmän alaluomien toimenpide laserilla eroaa perinteisestä alaluomileikkauksesta. Lasertoimenpiteessä alaluomen ihoa ei leikata pois, vaan rasva poistetaan ja ihoa ainoastaan kiristetään laserhionnalla. Lasertoimenpiteen etuna perinteiseen alaluomileikkaukseen verrattuna on, että voidaan välttää perinteisen leikkauksen ongelmia, kuten ihon liiallinen kiristyminen ja arpimuodostus. Alaluomitoimenpiteitä laserilla tehdään Pihlajalinna Laser Tilkassa.

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja on asiakkaalle vaivaton. Rasvatyrä poistetaan alaluomen sisäpinnan kautta laserilla tehdystä pienestä viillosta. Haavaa ei tarvitse ommella kiinni, koska pieni viiltokohta sulkeutuu parin päivän sisällä, eikä viiltoa näy alaluomen ihon pinnalla.

Alaluomien ylimääräistä rasvaa kertyy myös nuorilla, jolloin ainoastaan rasvan poisto on riittävä toimenpide. Kun alaluomen iho on esimerkiksi iän myötä löystynyt, voidaan samassa toimenpiteessä hioa ryppyinen ja veltostunut iho UltraPulse-laserilla.

Hiilidioksidilaseri kiinteyttää ja uudistaa merkittävästi ihoa. Alaluomien iho käsitellään melko laajalta alueelta alkaen ripsirajasta ja häivyttäen kohti poskea ja ohimoa. Laserin jälki iholla on pistemäinen, jokaisen pisteen väliin jää tervettä kudosta ja tämä nopeuttaa paranemista. Hiottu iho on muutaman päivän ajan pistemäisen hennon ruven peitossa. Hiottua ihoa hoidetaan huuhdellen ja rasvaten vuorotellen 4–6 kertaa päivässä, kunnes iho on ehjä. Rupi alkaa irtoilla muutaman päivän kuluttua ja alta paljastuu uusi sileämpi iho, joka kuitenkin punoittaa vielä aikansa. Punoittavaa ihoa voi peittää meikillä.

Kun alaluomien iho on ryppyinen ja veltostunut, mutta ihon alla ei ole ylimääräsitä rasvaa, voidaan tehdä ainoastaan alaluomen laserhionta.

Laserilla tehdyn alaluomitoimenpiteen jälkeen levätään pari tuntia sairaalassa jääpussit silmillä. Sairausloman tarve on noin 1–2 viikkoa riippuen siitä, onko tehty rasvan poisto vai ihon hionta tai sekä rasvatyrän poisto että ihon hionta. Toimenpiteen jälkeen tulee välttää saunaa, uimista ja hikiliikuntaa 14 päivän ajan.

Kysy lisää laserilla tehtävästä alaluomileikkaukset Pihlajalinna Laser Tilkasta 010 312 010.