Kuulontutkimukset ja kuulokojeet

Iän karttuessa ihmisen kuulo yleensä heikkenee hiljalleen. Kuulo voi huonontua myös nuorilla, jopa lapsilla. Välillä kuulo huononee yhtäkkiä. Ongelma voi johtua esimerkiksi vahatulpasta, välikorvassa olevasta limasta tai katkoksesta kuuloluuketjussa.

Kun kuulo heikkenee, siitä kannattaa tulla keskustelemaan korvalääkärin kanssa vastaanottokäynnille. Ongelman syy saattaa löytyä heti, mutta tilannetta voidaan tarvittaessa selvittää tarkoilla kuulontutkimuksilla. Meillä Pihlajalinnassa kuulontutkimukset tekee koulutettu kuulontutkija tutkimusta varten rakennetussa äänieriössä.

Tunnetuimpia kuulontutkimuksia ovat äänesaudiometria, puheaudometria ja epämiellyttävyyskynnysmittaus. Tutkimusten avulla saadaan selville kuulokäyrän muoto, vahvistuksen tarve, kuulovaurion syy, dynaaminen kuuloalue, puheentunnistuksen vaikeus sekä mahdollinen tarve kuulokojesovitukseen.

Jos kuulokoje tulee ajankohtaiseksi, korvalääkäreiltämme saa lähetteen julkiselle puolelle. Kuulokoje voidaan hankkia myös kauttamme. Pihlajalinnassa on monipuolinen kuulolaitteiden valikoima, josta voi valita omaan tilanteeseen sopivimman.