Korvien soiminen

Korvien soiminen eli tinnitus on yksi yleisimmistä korviin liittyvistä vaivoista. Korvien soimisella tarkoitetaan kohisevaa ja vinkuvaa ääntä, joka kuuluu korvassa riippumatta ulkoisista äänistä.

Korvien soimisen syyt

Korvien soimisen syynä on tavallisimmin sisäkorvan sisäkarvasolujen hermopäätteiden vaurioituminen. Vaivan syy on tuntematon, mutta se voi liittyä esimerkiksi korvaan osuneeseen iskuun tai altistumiseen koville äänille joko pitkäaikaisesti tai yhden kerran. Yleisimmin vaiva hankaloittaa iäkkäiden ihmisten elämää. Heillä korvien soimisen syynä on yleensä ikääntymiseen liittyvä sisäkorvarappeuma, joka on harmiton.

Korvien soimisen syy kannattaa selvittää korvalääkärin vastaanotolla, jossa varmistetaan oireen harmittomuus. Varaa aika korvalääkärin vastaanotolle verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Korvien soimisen hoito

Korvien soimista hoidetaan tilanteen mukaan. Osalla nuorista hoitona käytetään tinnitusmaskeria, joka on korvaan laitettava pieni koje. Tinnitusmaskeri ei poista korvien soimista, mutta se auttaa tottumaan häiritseviin ääniin.

Jos korvien soiminen liittyy iän myötä heikentyneeseen kuuloon, voidaan kuulokokeella tarkistaa kuulokojeen tarve.

Lue myös