Hepatiittirokote

Hepatiitti A- ja B-virukset aiheuttavat maksatulehduksen, jota vastaan voi suojautua hepatiittirokotuksella. Hepatiittirokotteita suositellaan varsinkin matkailijoille. Loppuun saatetun rokotussarjan täysi rokotussuoja on elinikäinen.

Hepatiitti A- ja B-virukset ovat maailmalla hyvin yleisiä. Hepatiitti A voi tarttua likaisten käsien tai juomaveden ja jääkuutioiden välityksellä. Hepatiitti B välittyy suojaamattoman sukupuoliyhteyden välityksellä tai verikontaktissa, joka voi aiheutua haavasta, neulasta tai puremasta.

Hepatiitti A- ja B-viruksilta voi suojautua rokotuksella joko erikseen vain toista virusta vastaan tai yhdistelmärokotteella molempia viruksia vastaan. Rokotussuoja kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen matkaa.

Varaa aika rokotukseen verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010.

Jos olet epävarma, oletko saanut täyden rokotesarjan, voit silti ottaa rokotteen. Rokotussuojan varmistaminen on parempi vaihtoehto kuin ilman suojaa matkustaminen. Ylimääräisestä rokoteannoksesta ei tutkimusten mukaan ole haittaa.

A- ja B-hepatiittirokote eli yhdistelmähepatiittirokote

Yhdistelmähepatiittirokotesarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annetaan kuukauden kuluttua ja kolmas puolen vuoden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Täyden rokotesarjan jälkeen tehosteita ei enää tarvita.

Yhdistelmähepatiittirokote on otettava neljä viikkoa ennen matkaa rokotussuojan varmistamiseksi. Ennen matkaa tulisi saada kaksi rokotusannosta.

Tarvittaessa aikuisille voidaan käyttää nopeutettua aikataulua, jolloin tarvitaan vielä yksi rokotusannos vuoden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Yhdistelmähepatiittirokote voidaan antaa yli 1-vuotiaille lapsille.

A-hepatiittirokote

A-hepatiittirokotesarjaan kuuluu kaksi annosta. Toinen rokote annetaan 6–12 kuukautta ensimmäisen rokotteen jälkeen. Toinen annos täydentää suojan elinikäiseksi.

A-hepatiittirokotteen ensimmäinen annos on otettava kaksi viikkoa ennen matkaa rokotussuojan varmistamiseksi. Rokote voidaan antaa yli 1-vuotiaille lapsille.

B-hepatiittirokote

B-hepatiittirokotesarjaan kuuluu kolme annosta. Toinen rokote annetaan kuukauden kuluttua ja kolmas puoli vuotta ensimmäisen rokotteen jälkeen. Täysi rokotussarja antaa elinikäisen rokotussuojan.

B-hepatiittirokotteen kaksi ensimmäistä annosta tulee olla otettuna ennen matkaa. Tarvittaessa aikuisille voidaan käyttää nopeutettua aikataulua, jolloin tarvitaan vielä yksi rokotusannos vuoden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.
B-hepatiittirokotus voidaan antaa alle 1-vuotiaille lapsille.

Hepatiittirokotusten hinnat

Katso rokotusten hinnasto.

Ajanvaraus

Varaa aika rokotukseen verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010.

Jos olet saapumassa samalle rokotusvastaanotolle useamman rokotettavan, esimerkiksi perheen kanssa, varaa ajanvarauksesta vähintään 10 minuuttia henkilöä kohden.

Lue myös