Etävastaanotto ajanvarauksella

Voit varata lääkäreillemme ja asiantuntijoillemme myös etävastaanottoajan. Video- tai puhelinvastaanotolla voit hoitaa monia yleisimpiä sairauksia ja vaivoja kätevästi poistumatta kotoa.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan yleislääkärin, erikoislääkärin tai muun asiantuntijan kanssa. Etävastaanotolla voidaan hoitaa monenlaisia akuutteja vaivoja, kuten virtsatietulehduksia, ylähengitystieinfektioita, tavallisia silmätulehduksia ja ihottumia sekä monia kiireettömiä asioita.

Etävastaanottoaikoja on saatavilla seuraaville erikoisaloille. Klikkaa erikoisalaa siirtyäksesi ajanvaraukseen.

Muut asiantuntijat:

Etävastaanotolla lääkäri voi määrätä lääkkeitä, uusia reseptisi, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman.

Palvelu ei sovellu vakavan sairauden hoitoon eikä tilanteisiin jotka vaativat fyysistä tutkimista. Tilanne arvioidaan yksilöllisesti. Puhelin- tai videovastaanotolla ei määrätä uni- ja psyykelääkkeitä tai vahvoja särkylääkkeitä (PKV–lääkkeitä). Myöskään esimerkiksi korvatulehdukseen tai poskiontelotulehduksen ei määrätä antibioottia videovastaanotolla, koska nämä vaativat tilanteen arvioimisen vastaanotolla.

Ajanvaraus

Aika etävastaanotolle varataan samoin kuin tavallinenkin vastaanottoaika verkkoajanvarauksesta, valitse vastaanoton tyypiksi etävastaanotto, tai varaa aika puhelimitse numerosta 010 312 010.

Valmistautuminen etävastaanottoon

Mikäli videovastaanotto ei ole mahdollinen, voidaan vastaanotto järjestää puhelimitse. Puhelinvastaanottoon ei tarvitse erikseen valmistautua, asiantuntija soittaa sinulle.

Videovastaanottoa varten tarvitset älypuhelimen tai tabletin, johon on ladattu Pihlajalinna-videovastaanottosovellus, tai tietokoneen, jossa on internetyhteys sekä sisäänrakennettu tai ulkoinen kamera ja mikrofoni.

Ohjeet Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksen lataamiseen ja käyttöön löydät täältä.

Tietokoneella videovastaanotto toimii kaikilla tavallisimmilla selaimilla.

  1. Sinulle lähetetään hieman (yleensä noin 15 minuuttia) ennen varattua aikaa sähköpostitse vastaanoton linkki. Klikkaa linkkiä, ja vastaanotto avautuu verkkoselaimeen.
  2. Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla.
  3. Odota virtuaalisessa odotushuoneessa videovastaanottoaikaasi ja varmista että kamera ja mikrofoni ovat päällä.
  4. Ota asiantuntijan videopuhelu vastaan.

Maksaminen

Etävastaanotto maksetaan laskulla, joka lähetetään sinulle ilmoittamaasi osoitteeseen.

Etävastaanotto ajanvarauksella maksaa saman verran kuin tavallinenkin vastaanotto. Katso hinnasto.