Yleislääkärin etävastaanotto lääkärikeskuksessa

Yleislääkärin etävastaanotolla lääkärikeskuksessa voidaan hoitaa esimerkiksi flunssan ja vatsataudin oireet, korvakipu, korvatulehduskontrolli, ihottuma, silmätulehdus, astma ja allergiat. Etävastaanotto lääkärikeskuksessa ei sovellu akuuttien hätätilanteiden hoitoon, hengenahdistuksen, rintakivun, vatsakivun tai voimakasoireisten infektioiden tai kiputilojen arviointiin.

Voit varata yleislääkärille etävastaanottoajan lääkärikeskukseen, jolloin sinut vastaanottaa ensin sairaanhoitaja, joka tekee sinulle tarvittavat tutkimukset etätutkimusvälineistön avulla. Tutkimusten jälkeen sairaanhoitaja lähettää tutkimustulokset yleislääkärille, joka soittaa sinulle hetken kuluttua.

Valmistautuminen yleislääkärin etävastaanottoon lääkärikeskuksessa

Etävastaanotolle lääkärikeskukseen saavutaan varattuna ajankohtana. Sairaanhoitaja haastattelee sinut ja tekee tutkimukset etätutkimusvälineistön avulla. Etätutkimusvälineistön avulla sairaanhoitaja voi tutkia korvakäytävää, tärykalvoa ja nielua videokuvana, ottaa kuvia silmistä ja ihomuutoksista sekä kuunnella sydän- ja keuhkoäänet.

Tutkimusten jälkeen sairaanhoitaja lähettää tutkimukset ja muut lisätiedot etälääkärin nähtäväksi. Lääkäri katsoo hoitajan kirjaukset, arvioi tehdyt tutkimukset ja soittaa sinulle, jolloin voitte keskustella tuloksista sekä mahdollisista kysymyksistäsi. Hän ohjaa tarvittavat jatkotoimenpiteet sekä tekee sairauskertomusmerkinnät. Lääkärin kirjaukset sekä mahdolliset reseptit ja sairauslomatodistus ovat nähtävillä Pihlajalinna Terveyssovelluksessa ja Omakanta –palvelussa. Mahdolliset muut todistukset lähetetään salattuna sähköpostina.

Ajanvaraus

Aika yleislääkärin etävastaanotolle lääkärikeskuksessa varataan suoraan palvelua tarjoavasta toimipisteestä tai soittamalla Pihlajalinnan ajanvarausnumeroon 010 312 010.

Palvelua tarjotaan seuraavissa toimipisteissä:

Pihlajalinna Hämeenlinna

Pihlajalinna Joensuu

Pihlajalinna Kotka

Pihlajalinna Levi

Pihlajalinna Seinäjoki

Pihlajalinna Tavastia Kamppi

Pihlajalinna Villilä

Hinnasto

Lääkärikeskuksessa tapahtuvan yleislääkärin etävastaanoton hinnaston löydät hinnastostamme.