Lastenlääkärin etävastaanotto lääkärikeskuksessa

Hoitaja-avusteinen vastaanotto mahdollistaa lastenlääkärille pääsyn joustavasti. Vastaanotolla hoitaja tutkii lapsipotilaan etätutkimusvälineistöllä, joka lähettää tiedot lastenlääkärille. Lääkäri antaa tietojen pohjalta diagnoosin ja hoito-ohjeet puhelimitse.

Varaa aika lastenlääkärin etävastaanotolle lääkärikeskuksessa Pihlajalinnan asiakaspalvelusta 010 312 010.

Mitä hoitaja-avusteisella vastaanotolla tapahtuu?

Lapsen vastaanottaa lääkärikeskuksessa sairaanhoitaja, joka haastattelee ja tekee tarvittavat tutkimukset etätutkimusvälineistön avulla. Etätutkimusvälineistöllä hoitaja voi tutkia korvakäytävää, tärykalvoa ja nielua videokuvana sekä ottaa kuvia silmistä ja ihomuutoksista sekä mitata ruumin lämmön.

Tutkimusten jälkeen sairaanhoitaja lähettää tutkimukset ja muut lisätiedot etälääkärin nähtäväksi. Lastentautien erikoislääkäri katsoo hoitajan kirjaukset, arvioi tehdyt tutkimukset ja soittaa lapsen vastaanotolle tuoneelle henkilölle, jolloin keskustellaan tuloksista sekä mahdollisista kysymyksistä. Lääkäri ohjaa tarvittavat jatkotoimenpiteet sekä tekee sairauskertomusmerkinnät.

Lääkärin kirjaukset sekä mahdolliset reseptit ovat nähtävillä Omakanta –palvelussa. Mahdolliset todistukset lähetetään salattuna sähköpostina.

Mitä vastaanotolla voidaan tutkia?

Lastenlääkärin etävastaanotolla lääkärikeskuksessa voidaan hoitaa

  • korvakipua
  • kurkkukipua
  • erilaisia iho-oireita
  • silmätulehdusta

Hoitaja-avusteinen vastaanotto ei sovellu akuuttien hätätilanteiden hoitoon, hengenahdistuksen tai voimakasoireisten infektioiden tai kiputilojen arviointiin. Voipuneita ja vakavasti sairaan oloisia lapsia ja alle 3 kk:n ikäisten vauvojen kuumeilua ei voi arvioida etävastaanotolla.

Ajanvaraus

Varaa aika lastenlääkärin etävastaanotolle lääkärikeskuksessa soittamalla asiakaspalveluumme 010 312 010.

Palvelua tarjotaan seuraavissa toimipisteissä:

Hinnasto

Lääkärikeskuksessa tapahtuvan lastenlääkärin etävastaanoton hinnaston löydät hinnastostamme.

Muut lastenlääkärin palvelut