Lastenlääkärin etävastaanotto lääkärikeskuksessa

Lastenlääkärin etävastaanotolla lääkärikeskuksessa voidaan hoitaa korvakipua, kurkkukipua, erilaisia iho-oireita ja silmätulehdusta. Etävastaanotto lääkärikeskuksessa ei sovellu akuuttien hätätilanteiden hoitoon, hengenahdistuksen tai voimakasoireisten infektioiden tai kiputilojen arviointiin. Voipuneita ja vakavasti sairaan oloisia lapsia ja alle 3kk ikäisten vauvojen kuumeilua ei voi arvioida etävastaanotolla.

Voit varata lastentautien erikoislääkärille etävastaanottoajan lääkärikeskukseen, jolloin lapsen vastaanottaa ensin sairaanhoitaja, joka tekee lapselle tarvittavat tutkimukset etätutkimusvälineistön avulla. Tutkimusten jälkeen sairaanhoitaja lähettää tutkimustulokset lastenlääkärille, joka soittaa sinulle hetken kuluttua.

Valmistautuminen lastentautien erikoislääkärin etävastaanottoon lääkärikeskuksessa

Etävastaanotolle lääkärikeskukseen saavutaan varattuna ajankohtana. Sairaanhoitaja haastattelee potilaan ja tutkii hänet etätutkimusvälineistön avulla. Etätutkimusvälineistön avulla sairaanhoitaja voi tutkia korvakäytävää, tärykalvoa ja nielua videokuvana sekä ottaa kuvia silmistä ja ihomuutoksista ja mitata ruumin lämmön.

Tutkimusten jälkeen sairaanhoitaja lähettää tutkimukset ja muut lisätiedot etälääkärin nähtäväksi. Lastentautien erikoislääkäri katsoo hoitajan kirjaukset, arvioi tehdyt tutkimukset ja soittaa lapsen vastaanotolle tuoneelle henkilölle, jolloin keskustellaan tuloksista sekä mahdollisista kysymyksistä. Hän ohjaa tarvittavat jatkotoimenpiteet sekä tekee sairauskertomusmerkinnät. Lääkärin kirjaukset sekä mahdolliset reseptit ovat nähtävillä Omakanta –palvelussa. Mahdolliset todistukset lähetetään salattuna sähköpostina.

Ajanvaraus

Aika lastentautien erikoislääkärin etävastaanotolle lääkärikeskuksessa varataan suoraan palvelua tarjoavasta toimipisteestä tai soittamalla Pihlajalinnan ajanvarausnumeroon 010 312 010.

Palvelua tarjotaan seuraavissa toimipisteissä:

Pihlajalinna Hämeenlinna

Pihlajalinna Joensuu

Pihlajalinna Kotka

Pihlajalinna Kouvola

Pihlajalinna Levi

Pihlajalinna Tavastia Kamppi

Pihlajalinna Villilä