Kotiklinikka

Kuin lääkärissä, mutta kotona. Pihlajalinnan Kotiklinikalla voit suorittaa TytoHome-etätutkimuslaitteella kotona perustutkimukset, kuten nielun ja korvien tutkimisen. Lääkäri tekee diagnoosin laitteen lähettämien tietojen avulla chat-vastaanotolla.

Pihlajalinna Kotiklinikan TytoHome-etätutkimuslaitteita on saatavilla Pihlajalinnan toimipisteissä Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Varaa ilmainen 15 minuutin neuvonta-aika Kotiklinikalla asioinnista ja etätutkimuslaitteesta. Lisätietoa saat myös asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Tutki kotona ja asioi lääkärin chat-vastaanotolla

Pihlajalinna Kotiklinikalla pääset joustavasti ja edullisesti lääkäriin ilman matkustamista, vaikka kotisohvalta.

TytoHome-etätutkimuslaiteella voit suorittaa itsenäisesti perustutkimukset, joiden pohjalta lääkäri voi tehdä tarkan diagnoosin Pihlajalinna Terveyssovelluksen chat-vastaanotolla.

TytoHome on CE-merkitty lääkinnällinen laite. TytoHome-etätutkimuslaitteella voidaan tutkia

 • keuhkot, sydän ja syke
 • korvat
 • nielu
 • lämpötila
 • iho

Tarvitset vain TytoHome-etätutkimuslaitteen, TytoCare-sovelluksen sekä Pihlajalinnan Terveyssovelluksen lääkärin chat-vastaanottoa varten.

TytoHome-etätutkimuslaitteeseen voi lisätä ja poistaa tutkittavia potilaita tarpeen mukaan. TytoHome-etätutkimuslaitteen potilasmäärää ei ole rajoitettu.

Pihlajalinna etätutkimuslaite_meta

Kotiklinikalta apua lasten vaivoihin

TytoHome-etätutkimuslaitteen avulla voit tehdä perustutkimukset lapsellesi kotona. Tutkimuksen jälkeen Lastenlääkärin chat-vastaanotolla lääkäri tutkii lapsen tilannetta tehtyjen tutkimustulosten perusteella.

Pihlajalinnan Kotiklinikalle soveltuvia vaivoja ovat esimerkiksi

 • korvakipu
 • korvatulehduskontrolli
 • silmien punoitus
 • flunssa
 • ihottuma
 • astma
 • allergiat

Palvelun käyttö on helppoa ja sovellus opastaa ja neuvoo tutkimusten tekemisessä.

Etävastaanotto ei sovellu akuuttien hätätilanteiden hoitoon, hengenahdistuksen tai voimakasoireisten infektioiden tai kiputilojen arviointiin. Jos lapsesi on vakavasti sairas, hakeudu viipymättä lääkärin vastaanotolle.

TytoHome-etätutkimuslaitteen hankkiminen kotiin

TytoHome-etätutkimuslaitteen saat valituista Pihlajalinnan toimipisteistä.

Voit tiedustella etätutkimuslaitteiden saatavuutta asiakaspalvelustamme 010 312 010. Voit myös varata ilmaisen 15 minuutin neuvonta-ajan.

Kotiklinikan hinnat

TytoHome-etätutkimuspalvelu, puolen vuoden sopimus 49,90 € / kk

Ota TytoHome-etätutkimupalvelu käyttöösi 6 kuukauden kokeilujaksolla.
49,90 € / kuukausi (6 kuukauden sopimus, yhteensä 299,40 €, kuukausilaskutus tai kertamaksu, sis. alv.)

Sopimusta voi halutessaan jatkaa kahden vuoden sopimuksella kokeilujakson jälkeen hintaan 39,90 € / kuukausi.

TytoHome-etätutkimuspalvelu, kahden vuoden sopimus 39,90 € / kk

Ota TytoHome-etätutkimuspalvelu käyttöösi kahden vuoden sopimuksella.
39,90 € / kuukausi (24 kuukauden sopimus, yhteensä 957,60 €, kuukausilaskutus tai kertamaksu, sis. alv.)

Kotiklinikan etätutkimusvälineistön käyttömaksun lisäksi jokaisesta etävastaanottokäynnistä veloitetaan Pihlajalinnan etävastaanottohinnaston mukaisesti.

Asiointi Kotiklinikalla

Lapsen tutkiminen

Lapsen sairastuessa huoltaja tekee lapselle laitteiston ohjaamana tutkimukset: yleiskuva, lämpö, korvakäytävän ja tärykalvon videokuva, nielun kuva, ihomuutosten kuvat, sydän- ja keuhkoäänten äänitys.

TytoHome-laitteen käyttöohje löytyy laitteen myyntipakkauksesta. Myös TytoCare-sovellus ohjaa ja neuvoo tutkimusten tekemisessä.

Yhteydenotto lastenlääkäriin

Huoltaja lähettää tutkimustulokset etätutkimuslaitteistoon kytketyn mobiilisovelluksen kautta ja ottaa yhteyden Pihlajalinna Terveyssovelluksen Lastenlääkärin chat-palveluun. Lastenlääkärin chat-palvelu on avoinna ilman ajanvarausta ma-pe klo 8-22 ja la-su 8-18.

Lastenlääkärin chat-palvelussa huoltaja tunnistautuu vahvasti, lapsen tiedot haetaan väestörekisteristä ja huoltajan oikeus asioida lapsen puolesta varmennetaan.

Lastenlääkäri näkee lähetetyt TytoHome-tutkimukset koneeltaan ja kysyy mahdolliset lisäkysymykset, tekee tarvittaessa laboratoriolähetteitä sekä esimerkiksi uusii tai kirjoittaa tarvittavat reseptit.

Vakuutusasiakkaat

Kotiklinikan palvelut ovat vakuutuskorvattavia riippuen oman vakuutussopimuksen sisällöstä. Tarkista tarkemmat tiedot omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Jos lapsella on Pohjola Vakuutuksen tai Fennian sairaskuluvakuutus, voi huoltaja tutkimusten teon jälkeen olla yhteydessä puhelimitse tai chatissa Terveysmestari-palveluun tai Fennia-hoitajapalveluun.

Terveysmestari tai Fennia-hoitaja voi chatissa siirtää asiakkaan suoraan lastenlääkärille, jolloin lastenlääkäri katsoo tutkimustulokset alustalta, jonne huoltaja on ne lähettänyt, ja hoitaa asian chatissa huoltajan kanssa.

Jos huoltaja on yhteydessä puhelimitse, jättää Terveysmestari tai Fennia-hoitaja lastenlääkärille soittopyynnön. Lastenlääkäri hoitaa asian huoltajan kanssa puhelimitse.

Kiinnostuitko tai kaipaatko lisätietoa?

Varaa ilmainen 15 minuutin neuvonta-aika Kotiklinikalla asioinnista ja etätutkimuslaitteesta. Lisätietoa saat myös asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, jolloin olemme sinuun yhteydessä muutaman arkipäivän sisällä.

Asiointiin liittyvissä ongelmatilanteissa voit myös lähettää viestiä yhteydenottolomakkeen kautta.

Lue myös: