Ihosairaudet

Ihon hoitoa pintaa syvemmältä. Pihlajalinnassa palvelevat ihotauteihin, allergologiaan ja sukupuolitauteihin erikoistuneet ammattitaitoiset lääkärit.

Ihotautilääkärin vastaanotolle voi hakeutua erilaisten ihosairauksien ja iho-ongelmien vuoksi sekä erilaisten ihomuutosten ja luomien arvioon. Kokeneet ihotautilääkärit diagnosoivat ja hoitavat muun muassa atooppista ihottumaa, erilaisia ekseemoita, käsi-ihottumia, psoriaasista, nokkosihottumaa, ihon infektioita ja ihokasvaimia.

Ihotautilääkärillä on käytössään dermatoskooppi, jolla ihomuutoksen tai pigmenttiluomen rakenteen pystyy arvioimaan huomattavasti tarkemmin kuin pelkällä silmällä. Tarvittaessa muutos poistetaan tai siitä otetaan koepala patologin arvioitavaksi. Ikääntyvän ihon valovauriomuutokset kuten aurinkokeratoosit voidaan hoitaa yksilöllisesti erilaisin hoitomenetelmin. Tavanomaisin hoito on nestetyppijäädytys eli kryo-hoito.

Sukupuolitaudit ja genitaalialueelle paikantuvat ihotaudit kuuluvat ihotautilääkärin hoitoon. Ihotautilääkäri tutkii ja hoitaa myös iholla ilmeneviä allergisia sairauksia kuten välittömiä ja viivästyneitä allergioita.