Karvatupen tulehduksen hoito laserilla

Karvatupentulehdusta hoidetaan tavanomaisesti lääkkeillä, mutta helpotusta vaivaan on mahdollista saada myös laserhoidolla.

Karvatuppitulehdus eli follikuliitti on sairaus, jota esiintyy kaikilla kehon alueilla, joilla kasvaa karvaa. Karvatuppitulehdukselle voivat altistaa diabetes, ylipaino, ihon rikkoutuminen (ihokarvoja höylätessä tai sokeroidessa), hiertyminen, hautuminen sekä hikoilu. Karvatuppitulehduksessa iholle ilmestyy kipeä näppylä, paise tai märkäpää, jonka keskellä on karva.

Tulehdusta hoidetaan tyypillisesti säännöllisillä suihkutteluilla tai sisäisillä ja ulkoisilla antibiooteilla ja kortisonivoiteilla. Hoitotulokset ovat usein hetkellisiä ja uusiutuvana vaivana tulehdus voi jättää ihoon pigmenttiarpia. Pahimmillaan ihoon voi syntyä paise, joka on avattava kirurgisesti.

Karvanpoisto tapahtuu Alexandriitti-laserilla. Hoito perustuu karvatupen pysyvään tuhoamiseen lämmön avulla. Laserkarvanpoisto toimii parhaiten silloin, kun iho on vaalea ja karva tumma. Valkoiseen, punaiseen tai harmaaseen karvaan menetelmä ei toimi.

Pysyvä karvanpoisto laserilla vaatii aina useamman hoitokerran, ja hoito toistetaan muutaman kuukauden välein. Laserhoidolla ihon tulehdus rauhoittuu yleensä jo paljon ennen kuin lopullinen karvattomuus on saavutettu. Suurin osa follikuliitti-potilaistamme kertoo saavuttaneensa merkittävää parannusta tilanteeseen jo yhden hoitokerran jälkeen.

Prosessin aikana ihon tulehdus parantuu, ja samalla laser asteittain vaalentaa mahdollisia pigmenttiarpia. Tämä yhdessä vähentyvän karvan kanssa tekee ihosta helpommin hoidettavan ja esteettisesti kauniimman näköisen. Samalla lääkinnällisen hoidon tarve yleensä poistuu kokonaan.

Suosittelemme aina ensin veloituksetonta konsultaatiota laserhoitajan vastaanotolla. Laserhoitaja ohjaa potilaan konsultaation jälkeen ihotautilääkärin vastaanotolle.

Follikuliitin hoito laserilla on sairauden hoitoa, ja siksi siitä ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa. Arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa myöskään muista lääketieteellisistä toimenpiteistä, joilla hoidetaan liikakarvoitusta (esimerkiksi hirsutismi eli liikakarvaisuus tai HS-tauti eli taiveakne). Myös sairauskuluvakuutuksesta saattaa saada korvausta laserhoidosta, mikäli hoito liittyy sairauden hoitoon.

Ajanvaraus

Ajanvaraus laserhoitajan ilmaiseen konsultaatioon numerosta 010 312 010 tai verkkoajanvarauksesta.