Luomen poisto laserilla

Häiritsevät luomet on mahdollista poistaa nopeasti ja vaivattomasti laserilla. Laser höyrystää luomen pois niin, ettei ompeleita tarvita, eikä iholle jää juuri minkäänlaista havaittavaa jälkeä.

Erityisen hyvin laserpoistoon soveltuvat koholla olevat luomet, joissa ei ole pigmenttiä. Lasermenetelmällä voidaan hankkiutua eroon myös lukuisista muista häiritsevistä ihomuutoksista kuten näpyistä, syylistä ja känsistä.

Kaikkia luomityyppejä ei voida poistaa laserilla, joten ennen toimenpidettä on selvitettävä, millaisesta luomesta on kyse. Meillä Pihlajalinnassa tutkimuksen tekee lääkäri ihotähystimen eli dermatoskoopin avulla vastaanottokäynnin yhteydessä. Tähystimellä näkee tarkasti luomen rakenteet pintaa syvemmältä. Tarvittaessa luomesta voidaan ottaa ensin näyte patologin tutkimusta varten.

Laserpoisto on tarkka, nopea ja vaivaton toimenpide, joka tehdään puudutuksessa. Laite hyödyntää poistossa hiilidioksidia ja vaikutukset ympäröiviin kudoksiin ovat vähäiset. Ihosta voidaan ottaa tarvittaessa näytteitä laserpoiston ohessa. Suuremmat leikkausta vaativat ihomuutokset ja luomet ohjataan plastiikkakirurgeille.

Ajanvaraus

Pihlajalinnassa ihon laserhoitoja tehdään Tampereen Koskiklinikalla sekä Helsingin Pikku-Huopalahdessa.

Jos tiedossasi on, että luomi soveltuu poistettavaksi laserilla, voit varata ajan suoraan toimenpiteeseen eikä erillistä vastaanottokäyntiä tarvita. Samalla käyntikerralla voidaan poistaa useita luomia.

Voit varata ajan lääkärin vastaanotolle toimenpiteen konsultaatiota varten verkosta tai numerosta 010 312 010.

Salli toiminnalliset evästeet nähdäksesi sisältöihin liitetyt Youtube-videot